Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć, interesuje mnie maksymalna wydajność z wata w namiocie uprawowym. Co myślicie o równaniu:

Mega plon= Wertykal + mieszanka glebowa + ScrOG + szczepionka mikoryzowa

Chcę zamówić system wertykalny do namiotu 240 x 240 x 2 m i zastosować uprawę na siatce.

System wertykalny ze strony: www.systemy-wertykalne.pl

Do tego 2 x 1000W i ręczne podlewanie. Chyba, że hydro niezmechanizowane, bo ta cała hydroponika.. pompy...spryskiwacze... to tylko strata czasu i pieniędzy. Zabaweczka.

Na system wchodzi 80 klonów, 2 tygodnie wega i później flo. Macie pomysł na dobrą odmianę i sugestie jak uzyskać mega plon? Z chęcią posłucham :)

Opublikowano

smiem watpic ze ci sie uda ale skoro chcesz to dzialaj. odmiane? amnesia od superstrains super plon i mega laczka. i niepowiedzial bym zabaweczka he

A co wg ciebie ma się nie udać?

Mówię zabaweczka bo między hydroponiką niezmechanizowaną a zmechanizowaną nie widać różnicy. No, może po za ubytkami gotówki w portfelu..

Opublikowano

Oczywiście że mamy, niejeden grower przesiadł się na organiczne uprawy np. ja :)

Smak, aromat, dym coś cudownego.

Zobacz sobie mojego trwającego growloga, używam nawozów biotabsa, paliłem po nich towar i się nim zachwyciłem  :D

zero flushu a smakował idealnie.

Poprzedni był na cannie i nie byłem  zadowolony z smaku i dymu choć flush robiłem porządny. W hydro nie zrobisz organiki bo by Ci się w zbiorniku życie pojawiło.

Hydro działające ciśnieniem (bez pomp) daje możliwość tylko na dolne partie, na górne słabo to widzę.

Więc jak zależy Ci na smaku itd. materiału to zalecam glebę i organiczne nawozy.

Jeżeli wystartujesz zapraszam do założenia growloga, chętnie bym zobaczył ten system w akcji :)

Opublikowano

sorka moze faktycznie ofttop. organic grow w ziemi pietterkami . he duzo tego w necie jest jesli masz problen natury ttechnicznej. biotabs obiecujacy jest green planet nawoziki polecam. ale najlepsza opcja jest dobra mieszanka glebowa,humusy, witaminki, trychodermy i inne bajery. no i wiadomo ze wertykale dobrze zrobione zdecydowanie maja wieksza efektywnosc komercyjna. pozdro.i niezapomnij sie pchwalic jak podzlo czy idze.

Opublikowano

No to jednak do akcji wkroczy gleba. Back to the roots :) Wiedziałem, że hydroponika to zabaweczka dla angoli :)

Nowy system w porównaniu do innych wertykali pozwala na uprawę piętrową w glebie i daje 0,1m2 na rosinę, co jest zajebistym plusem na korzyść ScrOG.

Hmmm może ten system nie umieszczaś w namiocie tylko bezpośrednio w pokoju?  Jak myślicie namiot jest niezbędny?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+