Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Crystal Could + White Widow x Big Bud + kilka pytań

Recommended Posts

Opublikowano

Witajcie, Cześć i Czołem! :):elo:

Dzięki @Ambasadorka, za rozwiązanie mojego pierwszego dylematu odnośnie CC.

Jednak jeszcze jedno, ponieważ napisane jest że rośnie średniej wielkości,

czyli mniej więcej ile ? ~60cm ? 100cm ?

Mam jeszcze pytanko co do lamp. Planuje wrzucić do mojego boxa HPSa (dostane go po znajomosci, wiec wolalbym go skutecznie wykorzystac ze wzgledu iz jest prawie za freeko :laugh: ) 400W i trzymać pod nim ok 5 pomidorków. 3 Crystal Could i 2 WW x BB, a pytanie jest następujące - mianowicie czy muszę zmienić lampę na flow, czy mogę na tym hpsie jechać przez cały okres życia krzaczków? :)

Korzystając z okazji, przedstawię wam taki uproszczony plan budowy boxa, abyście mnie poprawili jeśli o czymś zapomniałem. 

Box będzie zbity z desek bądź będzie to dostosowana odpowiednio szafa. W środku wyłożony będzie folią ratunkową bądź białą matową farbą. Dwa wentylatory - jeden umieszczony na dole (wtłaczający) oraz jeden na górze po przeciwnej stronie względem pierwszego (wytłaczający) i walnąć tego HPSika w brytfance do ciast. 

Mam do was też jeszcze jedną prośbę - szczególnie do tych już bardziej zaawansowanych z tematem, jeśli macie wolną chwilkę i możecie się zastanowić na spokojnie, to jakie rozmiary boxa proponowalibyście mi właśnie na taką ilość krzaczków pod owym HPSem z mocą 400W?  :big-joint:

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!

Pozdrawiam,

3rRoR  :blant:

Opublikowano

HPS może być na cały okres uprawy, zarówno weg jak i flo. Wysokość rośliny możesz regulować długością wega oraz treningiem, wiec jej wysokość zależy głównie od ciebie. Wymiary boxa to optymalnie ok 0,8-1m2, wysokość też musisz mieć dość sporą, bo zrobi ci się tam piekarnik :-) btw co to za wentylatory? kanałowe, czy normalne komputerowe?

Opublikowano

Normalne komputerowe, mogę walnąć nawet po dwa na wtłaczanie i wytłaczanie, bo domyślam się że niebezpodstawnie o to pytasz :)

Co do wysokości 100cm wystarczy czy to nadal będzie za mało ?

Dzięki za odpowiedź Miśku :) !!!

Opublikowano

Komputerowe mogą nie dać rady, wnioskuje że masz je pod ręką dlatego chcesz ich użyć, proponuje abyś u góry boksa wykorzystał wszystkie jakie masz jako wylot, a wlot zostawić na dole boksa jako pasywny. Im większy masz boks tym łatwiej opanować Ci będzie temperaturę i wilgotność. 

Opublikowano

Okej, dziękuję bardzo za odpowiedzi!

Bardzo mi pomogliście. W razie zaistnienia jakiś kolejnych dylematów, będę się zgłaszać w tym temacie.

:big-joint:  Poleci za kazdego dobrego członka trawka.org !

Pozdrawiam,

3rRoR.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+