Skocz do zawartości
thc-thc

centrummarihuany

Przesuszone zioło - jak poprawić smak?


kamilciu45

Recommended Posts

Hej, mam pytanie do doświadczonych farmerów. Jako, że pogoda przy zbiorach nie dopisywała i zioło strasznie gniło musiałem wyręczyć się suszarką do grzybów, ziół etc. Wiem, że podczas szybkiego suszenia dużo związków w roślinie nie ma czasu się rozłożyć. Wynikiem tego jest zioło gryzące i niezbyt smaczne, aczkolwiek dosyć mocne. Czy jest jakiś sposób na naprawę tego ziółka czy już nic nie da się zrobić? 

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Gość Urban Farmer

Możesz spróbować WC (water curring) ale nie wiem czy to pomoże, ponieważ tak jak piszesz suszyłeś suszarką do grzybów i przez takie suszenie chlorofil po prostu wraz z innymi barwnikami został uwięziony w środku tkanek.  Nie ma co przyśpieszać procesu suszenia. Na przyszłość, najlepsze warunki do suszenia to temperatura w granicach 15-21 stopni i wilgotność w przedziale 45%- 50%.

 

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Gość
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+