BA+ON Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 a dla mnie to problem robia te waciki czy co to tam lezy na ziemi. utrudnia parowanie wody i kozenie sie dusza. Cytuj
Free Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 a dla mnie to problem robia te waciki czy co to tam lezy na ziemi.utrudnia parowanie wody i kozenie sie dusza. bez nich wilgotnosc = 30% Cytuj
GanjaFarmeR Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To zalatw sobie jakis nawilzacz,zamiast cyrki odstawiac z tymi wacikami,bo tak jak baton pisal wilgoc caly czas w ziemi trzyma i w koncu korzenie zgnija.kto wie czy to nie od tego wlasnie roslina choruje.liscie zolkna byc moze po prostu od tego,ze roslina jest przelana. Cytuj
Free Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Kupilem nawilzacz, dodalem 2100lm i szybe pod lampy i przez jakis czas bylo wszystko ok ( wilgotnosc 75% temp 27c) ale ostatnio zauwazylem znowu jakies plamy + doszedl problem korzeni bo wychodza dolem, cos sie z tym robi? donica ma 7.5l to za malo? krzak ma 24 dni Cytuj
BA+ON Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nic nieszkodzi z korzeniami miszczu pewny jestes co do pH? moze juz zglodnial dawales nawozy? Cytuj
Free Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 dawalem troche biohumusa forte a ostatnio przeszedlem na planton k (1g na 1l) ph jestem pewien na tyle na ile moj miernik za 15zl. Cytuj
badgrass Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Na samym PK może nie wyżyć bo tu też azot potrzebny.. Mieszaj z biohumusem. Cytuj
Free Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Planton K tez tam ma azot i to nie malo. Dla zakonczenia, po ponad miesiacu i nabrania odrobiny doswiadczenia stwierdzilbym ze to byl niedobor Mn albo K lub za wysokie ph bo ten miernik co mialem nie powinien byc w ogole sprzedawany chyba ze jako zabawka dla dzieci albo dzida dla pigmejow. Krzak pomimo problemow wyrosl calkiem dobrze jak na cfl i pierwsza uprawe, plamki przestaly sie pojawiac po zastosowaniu pelniejszego nawozu pod wzgledem skladu co moglo wplynac i na deficyty pierwiastkow i na obnizenie ph. Dziekuje za proby pomocy Cytuj
Recommended Posts