Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, na wstępie powiem, że przeszukałem cały internet chyba już i wszystko co znalazłem na temat tych małych słodkich(?) pojemniczków to tematy na tym forum o uprawach w mikroboksach, z tym że pod żarówką i z większą ilością zieleni :laugh:

A chodzi o pojemniczki z pp takie ładne z filtrem na pokrywce. Gdzie takie cosie można dostać?

Dodam może od razu drugie pytanie. W większości poradników z grzybami, są słoiki z nie zwężającą się szyjką. Takich również nigdzie nie widziałem. Skąd Wy takie rarytasy bierzecie? :D

Gość lordrevan
Opublikowano

jak chcesz uprawiać na ciastkach to Ci zwykła szklanka/szklanka do drinków wystarczy nie ma co kasy wywalać na zbędę dodatki. A co do pierwszej części to nie za bardzo rozumiem :D 

Opublikowano

wywalac czy nie wywalac, chcialby pojemniczki :D

Co do pierwszej czesci to mysle ze chodzi mu wlasnie o te pojemniczki a znalazl tematy z uprawa marihuany pod lampa  oO

Opublikowano

Tak, śmieszna jak dla mnie sprawa, że cokolwiek ostatnio nie googluje to mnie na to forum i tak odnosi :D

Z tymi szklankami jestem zaciekawiony, jak to zakryć do sterylizacji? Pierwszy raz się za to biorę i czekając na odciski chcę sprzęt skolekcjonować. Sam jeszcze nie wiem w jaki sposób i na czym robić, więc wymyśliłem ciastka i te mikroboksy. Sam nie wiem co chcę chyba :D

Gość lordrevan
Opublikowano

Bierzesz szklankę najlepiej taką co sobie drinka robisz czasami dodawali je do jakiś wódek ale zwykła też jest git, robisz sobie substrat ----> walisz do szklanki ----> zakrywasz folią aluminiową i gumkami recepturkami ściskasz -----> walisz do szybkowaru i sterylizujesz -----> czekasz aż ostygnie i zaszczepiasz (pamiętaj o zasadach pracy ze sterylnym sprzętem) ------> jak zaszczepisz to dajesz kolejną warstwę foli i odkładasz do ciemnego ciepłego miejsca, czekasz około 20-kilku dni aż się skolonizuje w pełni ( w tym czasie idziesz do sklepu np castoramy i kupujesz pojemnik plastikowy np taki 15 l na spód sypiesz namoczony perlit i masz już "boxa") jak się skolonizują ciacha to dajesz do tego boxa i czekasz na grzybki. 

Jak czegoś nie wiesz to pisz na pw albo tutaj na forum to Ci ktoś odpisze jest kilku miłośników grzybów na tym forum :D 
Jak robisz to pierwszy raz to ja bym nie kupował nie wiadomo czego i nie wiadomo ile no chyba że nie masz co z kasą zrobić. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+