-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Rysiu · Opublikowano
Patent z zamrożoną butelką mówisz 🙂 Skoro się sprawdza, to znaczy, że dobry patent 🙂 No u mnie teraz po 34 stopnie w boxie. -
Przez Ichigo · Opublikowano
A wiesz, obniżyłem trochę moc, bo mi się piekarnik zrobił przez te upały, miałem 30c często. Teraz zacząłem stosować trick w postaci postawienia zamrożonych butelek wody tam gdzie wpada powietrze do tenta i obniża mi to o 3-4 stopnie na 2 godziny, więc te największe upały w ten sposób kontroluję ^^ Teraz daję jakieś 60-70% mocy lampy zawieszone 30-35cm nad, jak sprawdzam PPFD to wychodzi 1200 na środku, do 1000 na bokach, i jakieś może 600 poniżej góry roślinki. Na ostatnie 4 podlania nie dawałem praktycznie nic. Dopiero wczorajsze podlanie dałem 10ml orgatrex i 1ml BIO PK 5/8 na ten jeden litr. Kupiłem też canna rhizotonic, ale zanim mi doszedł to już kwiaty zaczęly się formować, także chyba nie będę oprysku robił (a planowałem), może podleję, może zostawię na następną roślinkę już. Ruroodkurzacz to mój nowy dodatek do namiotu - rura od Humidifiera 5L od Mars Hydro. Działa całkiem git, tylko musiałem dać taki pojemniczek na dole bo mi się skrapla, a nie chcę nad lampą żeby mi humidifier wypuszczał parę z wiadomych powodów xd -
Przez Rysiu · Opublikowano
Ładna. Dobrze sie rozwija. W materiałowych doniczkach podlewa się troszkę częściej niż w plastikach. Tak zauważyłem naswoim przykładzie. Jednak szybciej woda odparowuje z takiej doniczki. Ja po podaniu podnoszę donię i próbuję zapamiętać jej wagę. Jak za kilka dni ją podniosę i poczuję, że jest wyraźnie lżejsza to znowu podlwam. Mi tż nieraz po podlaniu liście zwisałya za chwilę znowu sterczały w górę. Nie wiem od czego to zależy. Jak tam teraz z mocą lampy? Jakie teraz nawozy lejesz? Co to zaruraododkurzacz? 🙂 -
Przez Ichigo · Opublikowano
Dzień 26/7 Podlewam co drugi dzień 1L, nie wiem czy już zacząć więcej, nadal nie czuję żebym dobrze wyczuwał ile roślina potrzebuje (sprawdzam 2 cm gleby czy jest suche), ostatnio po podlaniu trochę liście opadły, nie wiem czy to zły znak, z drugiej strony dziś rano znowu stały ładnie. -
Przez blackfenikslcs · Opublikowano
Kubeczki mają dziurki pod spodem i tak dość sporo. Ogólnie to się zaczęło zanim dałem nawóz, więc raczej nie on, bo po nim delikatnie zdrowe rośliny ożyły pomimo że jest przeterminowany. Na ten moment nie mam sprzętu do sprawdzenia pH, ale jak kupię to sprawdzę.
-
-
Gallery Statistics
-
Images64,2 tys.
-
Comments1,3 tys.
-
Albums1,9 tys.
-
Recommended Posts