Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Przycinac czy nie ? Kształt, ilość, plon

Recommended Posts

Opublikowano

jedna tabletka starcza na 100L wody, także ja zawsze skrobie nożem trochę proszku i dodaje do wody, wymieszaj i gotowe :) ważne żeby podlewać w momencie kiedy przed nimi jeszcze dobrych kilka godzin światła a najlepiej jak włączasz słońce w boxie.. pozdrawiam :)

Opublikowano

Czyli trzeba je najpierw wrzucić do wody a później tą wodą podlać kwiatki? Trochę dziwne rozwiązanie bo jak rozumiem to jest jakiś węglan który reagując przekształca jon CO32- w CO2 a to może znacząco zmienić PH. Jednak zbadałem PH papierkiem lakmusowym i bedzie PH w granicach tak od 6,2 do 7,8 (mam takie mało dokładne), zwilżyłem papierek i przyłożyłem do tabletki i PH takie same jak z wodą z tym. Czyli produkt wydaje się w porządku :) jednak na pewno tego dwutlenku węgla wychodzi z tego mało, (myślę że aby uzyskać 22,4 litry czystego dwutlenku węgla trzeba minimalnie jakieś 100 gram soli)

Opublikowano

Nie obliczalem ile wychodzi CO2 z tych tabsow ale po zastosowaniu widac przyspieszenie..

Dokladnie je rozpusc zanim podlejesz

Badalem dzis ph efekty mozna zobaczyc w moim GL

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+