Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich, to pierwszy post z tego konta na tym forum, ostatnio byłem tu ok.3-4 lata temu, wiele się dowiedziałem i skutecznie wiedzę wykorzystywałem, ale muszę zbudować do połowy marca box'a na 60 AF, a moje doświadczenie wykorzystywałem tylko na out-door. Rzecz w tym, że musi to być namiot który nie będzie przepuszczał ciepła(w razie skanowania budynku), oświetlenie musi być ledowe. Jak by co cena nie gra roli, z chęcią kupię cały gotowy do uprawy sprzęt, tylko, że nie wiem gdzie i jaki :)

Opublikowano

czemu akurat na 60 af? :) Rosliny sie dobiera do boxa a nie odwrotnie. Na outa chcesz to potem wywalic czy to ma byc na docelowe 60 roslin box? Jak to ma byc na sadzonki do powiedzmy 3 tygodni trzymane na inie to wystarczy takie 3l donice 15x15cm u gory, to se to pomnoz x60.. wychodzi 1,35m2 czyli z taki namiocik potrzebujesz. Jak to ma byc na docelowe 60 duze to juz mi Cie szkoda :)

Opublikowano

Jeśli oświetlisz taką powierzchnię samymi LEDami to szacun (Biorąc pod uwagę koszt sensownych paneli)
A co do powierzchni to trzeba by zaadoptować naprawde ładne pomieszczenie na te 60 sadzonek...
A skanery o ile dobrze pamiętam nie widzą przez ściany, więc jedyne punkty do izolowania to wszelkie otwory (okna,wylot powietrza itp.) chociaż LEDy się nie grzeją zbyt mocno...

Opublikowano

tak jak bebook - juz mi Cie szkoda. pamietaj, lepiej dwa razy stracic niz raz sie wpierdolic. jesli powaznie o tym myslisz, nie pisz takich postow, nie pokazuj tego w necie, nie pros o pomoc. ogarnij wszystko po cichu. zeby ukryc cieplo kup mylar z warstwa chroniaca przed podczerwienia. powodzenia, obysmy niebawem nie czytali o Tobie w necie.

Opublikowano
Rzecz w tym, że musi to być namiot który nie będzie przepuszczał ciepła(w razie skanowania budynku)

przeciez temperatura w boksie przy dobrym chlodzeniu jest zblizona do pokojowej, takze nie widze problemu

Opublikowano

Ewentualnie taki, zakładając po 20x20cm dł/szer jako średnią doniczkę do automata 6-7l to wtedy ładnie zmieścisz te 60 doniczek z zachowanymi odstępami pomiędzy tak że miejsca nie braknie.
Co do oświetlenia to potrzeba pewnie sporo tych ledów a na ten temat się nie wypowiem bo nie wiem nic o ledach

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+