Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Jakie nawozy dokupić

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, przymierzam się do malutkiej uprawy w celu pozyskania nasionek. Roślinki będą automatami. Zanim zaczną kwitnąć mam zamiar im dawać biohumus (jest to biohumus w postaci sypkiej, wygląda jak zwykła ziemia z tym że bardziej "granulowata", można z niego sporządzić roztwór, albo go podsypywać roślinkom), mam nadzieje że wystarczy taki, zwłaszcza że okres wegetacji nie będzie trwał długo, niektórzy by powiedzieli że przy automatach nawet nie istnieje:)
Problem jest bardziej z nawozami na flo. Mam nawóz NAWOMIX zawierający takie składniki jak:
N-11,5 (azot amidowy)
P-1,31 (fosfor rozpuszczalny w cytrynianie amonu i wodzie)
K-10,8 (potas rozpuszczalny w wodzie)
Z tego co wywnioskowałem przydałoby się coś z większą zawartością fosforu i potasu, chyba że się mylę. Co mógłbym dokupić do niego w niskiej cenie? (ok 20 zł)
Czy uprawa na nasiona wymaga jakiś innych/dotatkowych składników? Pierwszy raz mam zamiar uprawiać na nasionka
Z góry dzięki za pomoc... :zmiazdzony:

Opublikowano

A coś co można by dostać w ogrodniczym, mam małe uprzedzenie co do zamawiania przez internet, Jakiś pokon, florovit, Planton? Co byłoby najbardziej odpowiednie?

Opublikowano

z takim podejsciem to sprawy to nigdy to forum nie ruszy jak wszyscy chcieli by na biohumusie jechac planktonie albo burzy kwiatow.... Stary jaki nawoz takie jaranie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+