Lucjan Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 A wiec idzie zima i nie bedzie tak dobrze jak w lecie, że otwieram okno i jest spoko. Boje się o zapaszek..... Nie chce inwestowac kolejnych paru dyszek na jakies filtry bo wychodzi że tu pare zl, tu pare zl i znowu 100zl idzie. Myslalem nad kupnem wegla aktywnego, ale czy trzeba do niego robic filtry czy może wystarczy jak bym go w woreczkach zwiazal ?? Słyszałem że wegiel aktywny mzoemy sami otrzymac poprzez zweglenie chleba, ale nie chce mi sie w to wierzyc. Jakies pomysły ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bełcik Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 moze sprobuj wynorac jakis przewod, rure plastikowa z garazu albo przewod wentylacyjny wsyp wegiel aktywny do przewodu, a na koncu przymocuj wietraczek .....mniej wiecej o cos takiego mi chodzi ale jakiego duzego masz tego boxa ?? bo ganaralnie jezeli masz jakiegos wiekszego to zeby wegiel spelnial funkcje musi go tam troche byc - w sesie duzo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judaista Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Miał ktoś z was to?? KOSTKI ZAPACHOWE, NEUTRALIZUJĄCE SMELL-EX 3x10gr -kostki neutralizujące, zapachowe Smell-Ex (90% neutral + 10% lemon) -skutecznie neutralizują niechciane zapachy -można je używać niezależnie lub montować do urządzeń firmy Vaportek (Compact, Easy Twist, Kratka, Torebka, Vaportronic) -niezwykła wydajność 1 kostki 10gr pozwala na zniwelowanie niechcianego zapachu w pokoju (lub w aucie). -w zależności od sposobu i intensywności użycia wystarcza na 2 do 4 tygodni -cena za opak. 3 kostki po 10gr. (4,5x3x1cm) -świetnie sprawdzają się położone przy wylocie wentylacji boxa Produkty firmy Vaportek są używane również przez FBI, Policję w USA, Straż Pożarną, w schroniskach zwierząt oraz przez firmy zajmujące się profesjonalną neutralizacją zapachów po pożarach, powodziach itp. oraz przy wszelkich uciążliwych zapachach !!! Zobacz i przekonaj się: www.vaportek.com ! Jeżeli tak to jak tego używać?? Postawić w boxie czy przy wentylatorze?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rother Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 ciekawe, co to warte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucjan Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 A ja ponawiam pytanie jak to z z tym zweglonym chlebem i czy wystarczy zwiazany w woreczku :PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judaista Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 węgiel aktywny[drzewny w postaci pyłu] ...węgiel do grilla też sie nadaje chociaż zawiera klej jednak po zmieleniu zachowuje wylącznie właściwosci wegla... Źródło : http://www.pirotechnika.pun.pl/ Niewiem czy działa, mam w domu trochę węgla drzewnego wiec dziś spróbuje i opisze efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafau Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Z tego co wiem to wszystkie te kostki neutralizujące nie działają.Ziomuś jeżeli nie chcesz mieć problemów z :pies: to wydaj kasę na filtr węglowy i dobry wentyl.BEZPIECZEńSTWO najważniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucjan Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 Potwierdzam miałem inny specyfik pochłaniający zapach hu*a to dawało, nawet w 1% nie osłabił go Tz o Psy to ja się nie boje bo mieszkam na wsi ) Tyle ze mieszkam jeszcze ze starszymi i nie chce by zczaili zapaszek..... Zreszta nie chce by w calym domu walilo konopią bo cos sie domysla i bedzie przypal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 wszelkie neutralizatory zapachu gó**o dają. Serio testowałem już wiele. rozwiązaniem jest filtr węglowy. Jednak żeby działał on naprawde dobrze, to musi być duży. Co za tym idzie wentyl tez musi być spory, a taki robi duży hałas. Innym wyjściem jest ozonator (nie jonizator). Działa on dość nieźle, pod warunkiem, że nie jest to chińska ściema z allegro, bo jest tam cała masa ozonatorów, które w praktyce okazują się tylko jonizatorami lub wytwarzają tyle ozonu co kot napłakał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Don Luigi Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 nie koniecznie wystraszy wentylator kanałowy tt 100 i filtr jakiś do 180m, robi hałasuje trochę głośniejszy niż stary komputer no i znacznie cichszy od odkurzacza czy wiertarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.