-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez krycha13 · Opublikowano
Nie sądzę żeby mogła temperatura dojść do 40. Zobaczymy 😅 To takie miejsce, że z temperaturą może wilgotność wzrastać i boję się o pleśń. Nie do końca jestem zwolennikiem dużej wilgotności. Nie mogę od razu pikować do dużych doniczek tych 4 co mają zostać w szafie bo nie będę miał miejsca na resztę 😞 Na spota jeszcze za wcześnie je dawać. Muszę do pojemników po śmietanie 😐 Wychodzi na to, że się trochę pospieszyłem 🙄 -
Przez Rysiu · Opublikowano
Temperatura powyżej tak do trzydziestu kilku stopni. Ja jak mialem około 30 to już było dość ciepło. Jak będzie okolo 40 czy więcej to juz może byc problem. A wilgotność teoretycznie jak wyższa to lepiej. Z 70-80%. Na wilgotność ja tam specjalnie nie patrzę. Nie raz miałem po 40% i bylo ok. Zazwyczaj po podlaniu skakała do góry. Później leciało w dół. Gorzej na kwitnieniu późnym. Wtedy trzeba zbijać, żeby pleśninie złapać. -
Szafa jest w suterenach - nie jest jakoś super gorąco na ten moment. 23 stopnie przeważnie. Wiatraczki 12V. 2 wciągające 12x12 są na wysokości 37cm i 3 wyciągające 12x12 z taką różnicą, że 2 są na wysokości 70cm a jeden jest prawie przy suficie. Tak sobie to wymyśliłem być może źle. Wyjdzie w praniu 🙂 Jaka powinna być temperatura i wilgotność ? Na ten moment jest już 56/60 dziewczynek 🙂 -
Przez Rysiu · Opublikowano
Ooo. No to słabo trochę. Hmmm. Będzie niezly piekarnik przy 250W w takiej objętości. -
Problemem będzie wysokość szafy. Będę zmuszony wyciąć główny szczyt i zrobić LST bo się nie pomieszczą chyba. Przy tych doniczkach nie dam rady nitki przywiązać do doniczki. Siatki nigdy nie używałem i nie mam pojęcia czy to wystarczy. Wysokość szafy to 105cm. Odjąć wysokość doniczki i lampy to nie wiele mi miejsca zostanie... 😐
-
-
Gallery Statistics
-
Images64,2 tys.
-
Comments1,3 tys.
-
Albums1,9 tys.
-
Recommended Posts