-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Mlody221293 · Opublikowano
100ml , woda ph 6.4 przybajmniej tyle pokazuje ph metr , zbijam kwaskiem bo u mnie woda 7~ -
Przez KushSensei · Opublikowano
Tydzień 2! Ten post podzieliłem na na kilka rozdziałów bo działo się dużo. I dużo pytań i progresu jest ze mną. ZAZNACZĘ, że podgrzewanie jeszcze nie działa, dlaczego zobaczysz niżej. #Temat Pierwszy Okej zrobiłem małą modernizację, na góre boxa i kilkanascie cm w dół od góry zarzuciłem folie NRC. Efekt zauważyłęm od razu zwykle wieczorami była taka sama temperatura wewnatrz i na zewnątrz 😛 Dodatkowo powinno to nieco zwiekszyć wyciąg przez minimalne uszczelnienie. #Temat Drugi Pojawiły się też 27 W maty grzewcze aby chłód nie dobijał się od dołu, maty sprawdzałem i są jakby to powiedzieć termicznie neutralne czuć delikatne ciepełko, podstawki dodatkowo na pewno odizolują a jak wiadomo ciepło leci w góre zatem powinno fajnie dogrzać w górę. #Temat Trzeci Pojawiła się nagrzewnica ale niestety mam problem to podłączyć sprzedawca zapewniał, że da się przewód elastyczny wentylacyjny 100 nałożyć jednak on lekko wchodzi do wewnątrz ale finalnie nie da się go wsunąć. Jakieś pomysły jak to razem połączyć? Zastanawiam się też czy nawiew spowodowany wyciągiem (wiadomo box przepuszcza) będzie na tyle silny (jest odczuwalnie słabszy niż wydmuchiwany strumien powietrza z wyciągu) aby wytworzyć prędkość powietrza przepływającego przez nagrzewnicę nie mniejsza niż 1,5 m/s lub jak dokumentacja mówi 40m3/h. Niby są dwa zabespieczenia wiec nie powinno to przeszkadzać no ale z doświadczenia takie czeste załaczanie zabezpieczenia może je zdegradować. Czy dołożyć nadmuch do wewnatrz, ale to chyba zbyteczne. 0.6kW czyli 600W. #Temat Czwarty Zamawiałem nawozy i zdecydowałem się zakupić nie jedną a dwie siatki moja się cała powyginała za bardzo pracuje. #Temat Piąty Nie zauważyłęm i chyba nigdzie w sklepie nie było informacji, że gniazdo sieciowe to Typ F – gniazdo niemieckie i nie może być stosowane do gniazdek używanych w Polsce Typ E – z bolcem. Będę musiał jakaś listwę ogarnąc która ma takie uziemienie... Też myślę zrobić tak aby maty grzewcze właczały się razem z nagrzewnicą i nie pracowały razem z swoimi termostatami które oczywiście będą działały ale głównym czynnikiem zezwającym bedzie i tak temp w boxie. #CzasNaPodglądanie Roślinki wyglądają tak, czy to już należy scinać czubek czy jeszcze tydzień poczekać? -
Przez kolober · Opublikowano
Siema👊 Wiecie do jakiego wniosku dzisiaj doszedłem? Że jestem mistrzem świata ale kurwa w głupocie😅😅😅😅 w nocy ładowałem telefon i odłączyłem mały podwójny wiatrak i żeby go ponownie włączyć trzeba przycisnąć guziczek. Kurwa ja od pinam namiot a tam dioda od kamerki napierdala jak szalona!!!! I ja się dziwiłem że Sherbet mi się z hermiła 😅 masakra. I to taka malutka niebieska dioda i w życiu bym się nie spodziewał że ona tak mocno świeci 😅 no ale teraz to już mogę sobie tylko pogadać 😅😉 A w małym namiocie świeciła dioda od czujnika wilgotności też napiepszała. Oj mówię wam nigdy bym nie pomyślał że tak to mocno świeci. Pozdro -
Przez Rysiu · Opublikowano
Azotu im raczej nie brakuje. Ziemia ma w sobie odpowiednią ilość na kilka tygodni. Może maja za sucho? Jakimi ilościami wody je podlewasz? Może woda ma złe pH?
-
-
Gallery Statistics