Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano

Siemano, mam tutaj automata , mam za sobą 3szt i mało co wyszło. Jak nie za mała doniczka to za długo dochodziły i nie puchły , to brak nawozów i stwierdziłem że stawiam na jedną sztukę. Lampa hydromasażu Kasterka 80l ziemia 6-7ph. 40-50% wilgotności. Światło 18/6 automat. I rośnie zdrowo jak widać. Minęło 5tyg od zasadzenia, mam boxa i raz obcinałem wiatraki. Zauważyłem stop w rośnięciu po ścięciu wiatraków, definitywnie roślina zaczęła skupiać się na naprawie ściętych liści zamiast rosnąć przez co mam wrażenie że traci czas którego automat ma mało. Zostało 3/4 tyg max do zbiorów i nie wiem co robić, rośnie w potęgę i nie chce jej wsadzać do boxa bo mało miejsca . 40x40x140. Chciałbym ściąć wiatraki aby dolne partie miały więcej światła ale boję się że stracę czas. Finalnie jest jak jest i liczę że ktoś kumaty podpowie co tu zrobić aby plony w końcu były zadowalające. Mam zestaw od bloom nawozów i stosuje co drugie podlewanie a podlewam raz w tygodniu, staram się nie dopuszczać do suchej gleby. Lampę podnoszę co tydzień jak widzę że już blisko szczytu. Podpowie coś ktoś mądrego co tu zrobić aby dziewczyna wyrosła na dużą ? Dzięki z góry za porady 🙂 

IMG_3293.jpeg

IMG_3294.jpeg

Opublikowano

A więc tak. Jaka lampa? Bo podałeś tylko naświetlenie. Nic nie wiemy o modelu i mocy. Doniczka 80l na automat? To gruba przesada. Auto nie potrzebuje tyle przestrzeni.  Ja miałem 11l i rosły dobrze. Masz preflowery już? Bo po pięciu tygodniach powinny już obsypać roślinę. Cięcie liści faktycznie wywołuje szok u rośliny, bo zmniejsza się powierzchnia odparowywania wody. Ale to w przypadku fryzjera po karmieniu. Jak na 5 tygodni wygląda dość biednie. No chyba, że uciąłeś z 75% wiatraków za jednym zamachem. Wtedy faktycznie roślina może się zatrzymać w rozwoju. Ale podaj najpierw nam parametry lampy. Wtedy będziemy myśleć. 

Rh możesz podbić do 60%

Opublikowano

Ts600. A co do doniczki moje poprzednie miały po 10l i korzenie w pewnym momencie zaczynały być widoczne, finalnie okazało się że już mało jest ziemi bo wszystko przeplatane korzeniami, kupiłem więcej żeby miała jak to rozwinąć