Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Godfather OG Auto, Mimosa Zkittlez Auto, Strawberry Cake Auto - Pierwszy raz

Recommended Posts

Opublikowano

Siema👊 tu masz nagrałem ci mój zestaw i wrzucę ci linka bo akurat wczoraj nagrywałem coś o nawozach. Ale dzisiaj będę nagrywał druga część jak one działają w praktyce. Jak chcesz to sobie obejrzyj. A na temat tabsów nie mam za bardzo pojęcia jak na nich lecieć dlatego nie będę głupot pisał a wiem że je się daje przed posadzeniem roślin. A te nawozy które ci polecam są tak stworzone żeby ułatwić ci życie bo nie ustawisz żadnego pH czy ec tylko odstawiasz wodę na 48 dodajesz nawozy i tyle. W mineralnych musisz ustawiać pH i ec ale masz większą kontrolę nad tym co podajesz i ile.

• Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, PonuryKlekot napisał(a):

@kolober @Eolenis @Bestia_86Wy lecicie na naturalnych. Podpowiecie?

Siemasz👊 tak jak teraz drugą uprawę a w sumie trzecia jak wyliczyć te automaty lecę na organice. Ale zaczynałem na mineralnych nawozach i na nich się uczyłem a przeszedłem na organike bo dużo łatwiej jest. Nie mierzę Ani pH ani ec i ewentualnie jak wyjdą niedobory to koryguję je mineralne.

• Thanks 1
Opublikowano

Witam wszystkich, nowy update maluchów. Dzis mija 9 dzień odkad sie przebily. Wedug waszych porad skladam nowy zestaw nawozow organicznych, celuje w TR + calmag, alg a mic i acti vera. Ziema ma 10% wilgotności, czekac do jutra i podlac je po 100ml z rootboosterem? Czy dac im troche wiecej wody? Na Godfatherze pojawily sie jakies dziwne przebarwienia, martwic sie tym czy czekac i obserwowac sytacje jak podrosnie i co pokaze na nowych lisciach? Dzieki bardzo za szczególowe porady, doceniam za poświecenie czasu na pomoc. 

czuj3.jpg

czuj2.jpg

czuj1.jpg

Opublikowano

Na spokojnie obserwuj bo często jest tak że jedne z pierwszych liści są dziwne ale później wyrastają z tego. Co do wody to na spokojnie żebyś ich nie przelał i 100ml w zupełności wystarczy 

• Like 1
Opublikowano

Dodawać acti vere i algamic, czy sam rootbooster do tego podlania? Bo mimo ze ziemia juz praktycznie sucha to liscie ladnie pija. Kupiłem również mikoryze bo dużo osób poleca dodawać do roślinek. 

Opublikowano

Ja myślę ze to nie przebarwienia, tylko chlorofil jeszcze mie nabrał pigmentu, znaczy szybko rosną.  Ładnie wygladaja jak na 9 dzien. Ta na 2 zdieciu widać ze ciągiem inny gen, I olor i kształt. Mozesz napisać ktora jest ktora?

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Eolenis napisał(a):

Ja myślę ze to nie przebarwienia, tylko chlorofil jeszcze mie nabrał pigmentu, znaczy szybko rosną.  Ładnie wygladaja jak na 9 dzien. Ta na 2 zdieciu widać ze ciągiem inny gen, I olor i kształt. Mozesz napisać ktora jest ktora?

1 to Strawberry Cake, dzien mlodszy od rodzeństwa

2. Godfather OG 

3. Mimosa zkittlez.

Opublikowano
Teraz, ElElDee napisał(a):

Dodawać acti vere i algamic, czy sam rootbooster do tego podlania? Bo mimo ze ziemia juz praktycznie sucha to liscie ladnie pija. Kupiłem również mikoryze bo dużo osób poleca dodawać do roślinek. 

Ja dawałem Acti-Vera od poczatku z rootjuce. Micoryza to raczej do ziemi przed wkładaniem roślinek, ale nie jestem specjalistą. Algi I acti mozesz dawac caly czas, to tylko witaminy i wspomagacze, tym nie spalisz. Z bio grow musisz uważać pozniej. Bo ja 1 raz spaliłem. Zacznij najlepiej od połowy dawki w 2 tygodniu, albo jak zaczniesz zauważać braki. Rootbostera ja dawałem tylko pełna dawkę tak wszystko 50%. Ja jeszcze bio heven daje od 3 podlewania 

No to ta środkowa to bedzie bomba jak ja dobrze poprowadzisz👍👍👍

• Like 1
Opublikowano

Bio heven tez posiadam. Dodam w następnym tygodniu życia. Co do mikoryzy to czytałem ze można podawać w trakcie wzrostu roślin, ale wole Was dopytać, bo jednak co fachowcy to fachowcy. Postaram się na następne zdjęcie złapać wszystkie razem, bo obiektyw przekłamuje kolory.