Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano
1 minutę temu, kolober napisał(a):

A powiedz z kąd zamawiasz pestki?

Jeśli się nie mylę to te są z ganjafarmer. Nie dam sobie ręki uciąć, bo czasem zamawiałem gdzieś indziej. Następne planuje na thc-thc. Tam jeszcze nie kupowałem a podobno o wiele lepszy bank

Opublikowano
55 minut temu, kolober napisał(a):

Wiadomo i nie musisz kupować od razu wszystkiego i ja doskonale rozumiem co to znaczy brak siana na głupoty bo wiadomo mamy jakieś priorytety jak choćby opłaty czy dzieci i ja też nie raz byłem w ciężkiej sytuacji ale fakt mam na zbyciu mierniki i zapytam kumpla kiedy jedzie do Polski to jak chcesz to mu dam je to ci wyśle jak podasz adres. Tylko ne podawaj go tutaj i jak coś to podam ci nr do mnie i wyślesz na watsapp. Bo to i tak leży u mnie i się walą z kąta w kąt a tak jeszcze będzie miał ktoś z nich pożytek. A Boksa możesz zrobić ze wszystkiego ale radzę ci uprawiać w nich tylko automaty bo możesz mieć prześwity i z sezonówek może wyjść lipa.

Oczywiście tylko automaty bo problemy z miejscem. Prześwity też oczywiście są. 

Daj spokój z tym miernikiem 🙂 Kupię ten na allegro i to już na dniach. Ale wielkie dzięki za chęć aż takiej pomocy 🙂

Opublikowano
21 minut temu, krycha13 napisał(a):

Daj spokój z tym miernikiem 🙂 Kupię ten na allegro i to już na dniach. Ale wielkie dzięki za chęć aż takiej pomocy 🙂

Spoko i zaproponowałem pomoc bo widzę że chcesz a nie bardzo masz jak😅 i jak używasz nawozów mineralnych to dobrze jak miał byś jeszcze miernik EC ale na allegro są dwa w komplecie za chyba 50zł tylko będziesz potrzebował wody destylowanej żeby rozrobić płyn do kalibracji i tak jak pisałem ci wcześniej to go nie wylewaj bo to będą o trzech różnych natężeniach. Przelej je do słoików i oznacza który to który i co jakiś czas kalibruj od nowa a najlepiej co używanie miernika to sprawdzasz w płynie np 4.00ph i jak na mierniku wyjdzie tak samo to jest ok i nie potrzeba ponownej kalibracji.

Opublikowano
29 minut temu, krycha13 napisał(a):

Co takiego

Screenshot_2025-07-03-14-59-00-482_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, kolober napisał(a):

Spoko i zaproponowałem pomoc bo widzę że chcesz a nie bardzo masz jak😅 i jak używasz nawozów mineralnych to dobrze jak miał byś jeszcze miernik EC ale na allegro są dwa w komplecie za chyba 50zł tylko będziesz potrzebował wody destylowanej żeby rozrobić płyn do kalibracji i tak jak pisałem ci wcześniej to go nie wylewaj bo to będą o trzech różnych natężeniach. Przelej je do słoików i oznacza który to który i co jakiś czas kalibruj od nowa a najlepiej co używanie miernika to sprawdzasz w płynie np 4.00ph i jak na mierniku wyjdzie tak samo to jest ok i nie potrzeba ponownej kalibracji.

Oglądałem coś o tych miernikach na tamtych filmikach ale szczerze mówiąc to nie do końca jeszcze rozumiem. Muszę z filmikiem w ręce zrobić to w praktyce:) 

Dokładnie o takim zestawie myślę żeby zakupić 

Edytowane przez krycha13
Opublikowano

Dzień 59:

Obciąłem wszystkie nitki żeby im ulżyć. Uniosły się do góry i trochę więcej miejsca się zrobiło ale za to są bliżej lampy. Jeszcze nie tragedia.

Kiedy one przestaną rosnąć?

Lampę jestem w stanie podnieść jeszcze max 3cm. 

Co z tymi liśćmi? Odnośnie obcinania. Uginam w dół ile mogę ale nie da się zrobić tak żeby jakiś szczyt nie był zasloniony. Nie wiem czy lepiej uciąć czy żeby zasłaniało 

IMG_20250704_205511214.thumb.jpg.cc4583cd752d6cc78ea26bfc0bb8c65e.jpgIMG_20250704_205455849_HDR.thumb.jpg.37d94eb068b7216a299462487359228f.jpg

Opublikowano

Teraz to już te nitki mogłeś zostawić bo jak rośliny się podniosą i to możesz je popalić zabezpiecz je spowrotem bo będą się unosić. A ile one rosną bo tak ok dwa tygodnie od pierwszych preflowerów powinny się zatrzymać z rozrostem i powinny skupić się na kwiatach ale to różnie bywa bo czasami potrafią do miesiąca się rozrastać to zależy od genów.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, kolober napisał(a):

Teraz to już te nitki mogłeś zostawić bo jak rośliny się podniosą i to możesz je popalić zabezpiecz je spowrotem bo będą się unosić. A ile one rosną bo tak ok dwa tygodnie od pierwszych preflowerów powinny się zatrzymać z rozrostem i powinny skupić się na kwiatach ale to różnie bywa bo czasami potrafią do miesiąca się rozrastać to zależy od genów.

Na pewno już dłużej niż 2tyg ale też były mocno zblokowane. To może dlatego. Od najwyższego szczytu do lampy jest jeszcze 30cm. Może się uda. Jak z powrotem podoginam to mi się drzwi w szafie nie zamkną heh.

Temp 25st. a wilgotność 46% tylko już kilka dni nie były podlewane i chyba jeszcze nie potrzebują. Po podlaniu dochodziło nawet do 60 choć rzadko.

Pojawiły sie żółte końcówki na kilku liściach dosłownie na samych końcówkach i to tylko w jednej z nich. Już tak wcześniej bywało ale samo przechodziło. Może czegoś brakuję lub za dużo? 

Miernik zamówiony ale coś się gość opierdziela z wysyłką bo miało być na sobotę a będzie na wtorek 😞IMG_20250706_091813784_HDR.thumb.jpg.a1e4c441e746934e5eae1e49c4a808da.jpg

Edytowane przez krycha13
Opublikowano
6 minut temu, krycha13 napisał(a):

Na pewno już dłużej niż 2tyg ale też były mocno zblokowane. To może dlatego. Od najwyższego szczytu do lampy jest jeszcze 30cm. Może się uda. Jak z powrotem podoginam to mi się drzwi w szafie nie zamkną heh.

Temp 25st. a wilgotność 46% tylko już kilka dni nie były podlewane i chyba jeszcze nie potrzebują. Po podlaniu dochodziło nawet do 60 choć rzadko.

Pojawiły sie żółte końcówki na kilku liściach dosłownie na samych końcówkach i to tylko w jednej z nich. Już tak wcześniej bywało ale samo przechodziło. Może czegoś brakuję lub za dużo? 

Miernik zamówiony ale coś się gość opierdziela z wysyłką bo miało być na sobotę a będzie na wtorek 😞IMG_20250706_091813784_HDR.thumb.jpg.a1e4c441e746934e5eae1e49c4a808da.jpg

Te końcówki to chyba od lampy ale głowy nie dam 😅