Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, kolober napisał(a):

A no i wiadomo tych cięższych dolnic nie podlewaj pamiętaj że lepiej lekko przesuszyć jak przelać bo po przesuszeniu jak podlejesz to roślina wrzuci do pełni sił w parę godzin a po przelaniu dupa blada😁 czeka ją rekonwalescencja i może odbić a raczej na pewno odbije się na plonach. I jak robisz trening jaki kolwiek to rób przed podlaniem bo właśnie wtedy roślinka jest wiodka j można z nią zrobić więcej. I ja przyznam się tej zasady raczej się trzymam a ostatnio jak opętany ledwo się obudziłem to mordę do namiotu wsadziłem i zacząłem grzebać jak debil bo dzień wcześniej podlałem i kurwa szczyt złamałem 😅 ty jak się z rymowało 😁😎🤣🤣 . Ale z kleiłem taśma klejąca i rośnie dalej tylko tyle że już go nie wygne i rośnie jak rośnie😁 jest nawet gdzieś na zdieciach w mojej fotorelacji. Pozdrawiam 

A masz tam gdzieś wiatrak ?

O treningu to wiem, że najlepiej przed podlaniem 🙂

Wiatraki to tylko takie jak na zdjęciach wcześniejszych pokazywałem. Chyba pisałem o tym gdzieś na początku i fotki robiłem. Może źle widać ale taki właśnie ze mnie fotograf jak i groower 🤣 Dopiero się uczę 😛 

Dodam jeszcze, że już podlałem.... terra grow 20ml/5l i green sensation 5ml/5l. Podzieliłem to na 4 równiutko. 

Edytowane przez krycha13
Opublikowano

Wiatraczek jakiś wstaw i jak rozciągnięty sznurek jakiś zrobisz i szmatę rozwiesisz tak żeby końce ledwo dotykały ziemi i będzie całą rozwieszona to i podniesiesz wilgotność i lekko ochłodzisz. A bez miernika ciężko będzie ci co kolwiek zrobić bo będziesz je blokował a to że poszły to normalne jak ziemię prze suszyłeś to zaczęły korzenie oddychać i pobrały witaminy i odżywki a i rośliny same też lekko korygują pH. Ale co z tego jak podlejesz je bez wiedzy jakie masz pH wody a przypuszczam że wysokie to znowu je zblokujesz. I szczerze za dużo z nich nie uzyskasz a taki komplet mierników najtańszy na allegro kosztuje 50zł. i jak byś kupił te mierniki i będziesz rozrabiał saszetki z proszkiem do kalibracji to nie wylewaj płynów tylko przelej je do słoiczków i oznacza jakie jest stężenie płynu. I przed każdym podlewaniem sprawdzasz w tych płynach czy działa poprawnie jak nie to kalibrujesz ponownie. Kalibracja zajmuje chwilkę a płyny rozrabiasz o stężeniu 4.00 6.86 i 9.18 to jest proste w huj i masz wszystko opisane. Tak że działek i niech grube topy będą z tobą 💪😁🫵 powodzenia 

Opublikowano

Dzień 54:

Muszę przyznać, że jak przestawiłem termometr na sam środek szafy i wisi na wysokości ok 10cm nad wysokością doniczek to temperatura jest 22.5 stopni i malutkie wahania sa a wilgotność ponad 65. Wcześniej był w innym miejscu i zupełnie inne pomiary pokazywał a ja głupi w to wierzyłem...... 

No i kolejne 'ostatnie' 😉 LST.

Na razie nie podlewałem ale dosyć szybko piją i w sumie nie wiem czy następnym razem lać sama wodę czy tak samo jak ostatnio. A może coś zmienić?

Opublikowano
Godzinę temu, krycha13 napisał(a):

Dzień 54:

Muszę przyznać, że jak przestawiłem termometr na sam środek szafy i wisi na wysokości ok 10cm nad wysokością doniczek to temperatura jest 22.5 stopni i malutkie wahania sa a wilgotność ponad 65. Wcześniej był w innym miejscu i zupełnie inne pomiary pokazywał a ja głupi w to wierzyłem...... 

No i kolejne 'ostatnie' 😉 LST.

Na razie nie podlewałem ale dosyć szybko piją i w sumie nie wiem czy następnym razem lać sama wodę czy tak samo jak ostatnio. A może coś zmienić?

A to w dzień taką masz temperaturę? Jak tak to koniecznie musisz podnieść ją ma takie minimum komfortu 25-26 stopni w nocy taką możesz mieć.elo

A oglądałeś to co ci pisałem?

Opublikowano

Kierowniku! Jakoś się dogadamy 🤣 już wrzucam.

Temperatura w dzień to max 24.5 ale nie spada poniżej 22 w nocy.

To coś w mojej ręce to właśnie to miernik heh. Chyba nie widać. Wilgotność to totalnie malutkie wahania. Pod koniec będzie problem z pleśnią pewnie 

Oglądałem, oglądam i będę oglądał jeśli chodzi o to co pisałeś bo mega ciekawy ziomeczek jest 🙂

IMG_20250625_221048595_HDR.thumb.jpg.c80b3e5e74ff8295d3533f481f9e8cb3.jpgIMG_20250625_221000350_HDR.thumb.jpg.c9cd6416884520c424dbcc460674059d.jpgIMG_20250625_220937668_HDR.thumb.jpg.549fa1db887bfa15beab28e7e6b915ca.jpg

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, krycha13 napisał(a):

Kierowniku! Jakoś się dogadamy 🤣 już wrzucam.

Temperatura w dzień to max 24.5 ale nie spada poniżej 22 w nocy.

To coś w mojej ręce to właśnie to miernik heh. Chyba nie widać. Wilgotność to totalnie malutkie wahania. Pod koniec będzie problem z pleśnią pewnie 

Oglądałem, oglądam i będę oglądał jeśli chodzi o to co pisałeś bo mega ciekawy ziomeczek jest 🙂

IMG_20250625_221048595_HDR.thumb.jpg.c80b3e5e74ff8295d3533f481f9e8cb3.jpgIMG_20250625_221000350_HDR.thumb.jpg.c9cd6416884520c424dbcc460674059d.jpgIMG_20250625_220937668_HDR.thumb.jpg.549fa1db887bfa15beab28e7e6b915ca.jpg

No witam z tą wilgotnością to trochę lipa na kwitnieniu będzie ale to się jeszcze okażę. A po nowych liściach widać że przestałeś przelewać to dobrze i po kolorach liści widać że nic im nie brakuje i jestem ciekaw jak tam z pH u dziewczyn bo podejrzewam że mogą być jeszcze lekko zblokowane. Pewnie dalej nie masz miernika?😉😁 No a co do tych filmów to u huj dobrych info podaje. A ja teraz jak lecę z fotoperiodami to chcę właśnie wypróbować jego technikę i zobaczymy co z tego będzie😅🤔😉 a i co do temperatury jak masz 24,5 w dzień a w nocy 22to nie jest źle tym bardziej że zaczęły kwitnąć a na kwitnieniu zalecana jest temperatura 25-26c tak że dużo ci nie brakuje 

Opublikowano
W dniu 26.06.2025 o 13:43, kolober napisał(a):

No witam z tą wilgotnością to trochę lipa na kwitnieniu będzie ale to się jeszcze okażę. A po nowych liściach widać że przestałeś przelewać to dobrze i po kolorach liści widać że nic im nie brakuje i jestem ciekaw jak tam z pH u dziewczyn bo podejrzewam że mogą być jeszcze lekko zblokowane. Pewnie dalej nie masz miernika?😉😁 No a co do tych filmów to u huj dobrych info podaje. A ja teraz jak lecę z fotoperiodami to chcę właśnie wypróbować jego technikę i zobaczymy co z tego będzie😅🤔😉 a i co do temperatury jak masz 24,5 w dzień a w nocy 22to nie jest źle tym bardziej że zaczęły kwitnąć a na kwitnieniu zalecana jest temperatura 25-26c tak że dużo ci nie brakuje 

Z tym miernikiem to mnie masz... 

A z tych filmów to muszę przyznać, że wywróciły mi myślenie bo całkiem inaczej myślałem. Wkurza mnie to jego ą ę jak coś mówi hehehe 

Opublikowano
W dniu 26.06.2025 o 19:37, malowany napisał(a):

Cześć 

Mam małą uwagę szkoda ,że siatką nie nakryłeś roślin 

Piona

Siemka

Nie dałem siatki że względu na małą ilość miejsca. Muszę non stop robić LST. Już 4x myślałem to to ostatnie 😝

Zmieniam tez ich położenie żeby każde szczyty dostawały światło. Oczywiście staram się liście uginać poniżej. Może to źle?