Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, kolober napisał(a):

A no i wiadomo tych cięższych dolnic nie podlewaj pamiętaj że lepiej lekko przesuszyć jak przelać bo po przesuszeniu jak podlejesz to roślina wrzuci do pełni sił w parę godzin a po przelaniu dupa blada😁 czeka ją rekonwalescencja i może odbić a raczej na pewno odbije się na plonach. I jak robisz trening jaki kolwiek to rób przed podlaniem bo właśnie wtedy roślinka jest wiodka j można z nią zrobić więcej. I ja przyznam się tej zasady raczej się trzymam a ostatnio jak opętany ledwo się obudziłem to mordę do namiotu wsadziłem i zacząłem grzebać jak debil bo dzień wcześniej podlałem i kurwa szczyt złamałem 😅 ty jak się z rymowało 😁😎🤣🤣 . Ale z kleiłem taśma klejąca i rośnie dalej tylko tyle że już go nie wygne i rośnie jak rośnie😁 jest nawet gdzieś na zdieciach w mojej fotorelacji. Pozdrawiam 

A masz tam gdzieś wiatrak ?

O treningu to wiem, że najlepiej przed podlaniem 🙂

Wiatraki to tylko takie jak na zdjęciach wcześniejszych pokazywałem. Chyba pisałem o tym gdzieś na początku i fotki robiłem. Może źle widać ale taki właśnie ze mnie fotograf jak i groower 🤣 Dopiero się uczę 😛 

Dodam jeszcze, że już podlałem.... terra grow 20ml/5l i green sensation 5ml/5l. Podzieliłem to na 4 równiutko. 

Edytowane przez krycha13
Opublikowano

Wiatraczek jakiś wstaw i jak rozciągnięty sznurek jakiś zrobisz i szmatę rozwiesisz tak żeby końce ledwo dotykały ziemi i będzie całą rozwieszona to i podniesiesz wilgotność i lekko ochłodzisz. A bez miernika ciężko będzie ci co kolwiek zrobić bo będziesz je blokował a to że poszły to normalne jak ziemię prze suszyłeś to zaczęły korzenie oddychać i pobrały witaminy i odżywki a i rośliny same też lekko korygują pH. Ale co z tego jak podlejesz je bez wiedzy jakie masz pH wody a przypuszczam że wysokie to znowu je zblokujesz. I szczerze za dużo z nich nie uzyskasz a taki komplet mierników najtańszy na allegro kosztuje 50zł. i jak byś kupił te mierniki i będziesz rozrabiał saszetki z proszkiem do kalibracji to nie wylewaj płynów tylko przelej je do słoiczków i oznacza jakie jest stężenie płynu. I przed każdym podlewaniem sprawdzasz w tych płynach czy działa poprawnie jak nie to kalibrujesz ponownie. Kalibracja zajmuje chwilkę a płyny rozrabiasz o stężeniu 4.00 6.86 i 9.18 to jest proste w huj i masz wszystko opisane. Tak że działek i niech grube topy będą z tobą 💪😁🫵 powodzenia