Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

LED 200W | 0,49 m2 | 4 x AF Anesia Seeds

Recommended Posts

Siema!

Jedne projekt zmierza do końca, więc ruszam już z kolejnym.

Tym razem na waciki trafiły 4 pestki od Anesia Seeds - 2 x Frozen Black Cherry oraz 2 x Future #1 - są to odmiany automatyczne (zobaczymy jak sobie z nimi poradzę 🙂 ).

Dziewczyny mają już tydzień od wynurzenia się z ziemi. Tym razem 100% skuteczności przy kiełkowaniu.

Box - pierwsze 3-4 tygodnie 50x50x120 (0,25 m2), a potem docelowy 70 x 70 x 200 (0,49 m2)

Lampa - Mars Hydro TS600, a następnie Lumatek 200W PRO

Wentylacja - póki co tylko wentylator mieszający. Z uwagi na problemy z temperaturą (pod 30 stopni podchodziła), zostawiłem kilka otworów dolotowych otwartych. W docelowym boksie wyciąg z filtrem węglowym. 

Nawilżacz powietrza AC Infinity CLOUDFORGE T3 

Doniczki - 11L - doniczki tekstylne. Pestki poszły od razu do doniczek docelowych.

Ziemia - wymieszalem resztkę BioBizz All-Mix z Canna Porfessional Plus. Tutaj duży minus w kierunku Biobizz - bardzo dużo ziemiorek miałem w worku. Zastanawiałem się czy w ogóle używać tej ziemi, ale szkoda mi było ja wyrzucać. Zakładam że stąd brały się moje problemy z tymi owadami podczas ostatnich dwóch growow. 

Nawozy - cały zestaw od Canna - moje pierwsze podejście do nawozów mineralnych. Jak pójdzie dobrze to chyba przy nich zostanę. 

Warunki w boksie - temperatura 27 - 28 stopni, wilgotność 76-78% przez co VPD w okolicach 0,8.

Trening - tym razem tylko intensywne LST

Zdjęcia wrzucę wieczorem jak wrócę z pracy 🙂

Pozdro.

• Upvote 1