jimbeam Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 A pozostale 2 pytania jakie/jakie nawozy i ile roslin zeby spokojnie rosly?
jimbeam Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 tego mi bylo trzeba wejda hm 4normalne a 3 duze.
kay Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Potrzebujesz 10240 lumenów więc HPS 100W ma 10 000 to dokładasz jeszcze 1 świetlówke energo. i jest git majonez ziooom. Styknie HPS 100W 240 lumenow to jest tyle co nic. Moja kolej: znalazłem parę źródeł i jedne mówiły tak drugie siak więc postanowiłem was spytać: Czy zaraz jak będzie kiełek (1-2cm), po wsadzeniu w ziemie dawać od razu pod lampę czy dopiero jak wybije z ziemi? Jak dawać pod lampę to blisko czy daleko?
jimbeam Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Witam mam kolejne pytanka:). Mianowiciegdzies wyczytalem ze doniczki musza posiadac dziury przez ktore bedzie przechodzic powietrze. Czy jest to konieczne? ( mam bez otworow ). Kolejny problemik to to ze moja lampa jest o 1-2cm za duza( nie wziolem pod uwage kabla z tylu ). Czy moze ona znajdywac sie pod lekkim kontem i czy dodac do istniejacego juz odblysnika kolejny jakis maly takze pod kontem zeby odbijal lepiej siatlo czy to cos da a moze nie ma to zadnego znaczenia?
Gość Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 moze byc pod lekkim kontem, wielkiej tragedii nie bedzie co do dziur to nie da one do wentylacji tylko po to zeby nadmiar wody przy podlewaniu nie stał w doniczce tylko spływał poza korzenie bo inaczej stały by w wodie i syf by sie zrobił , błotko na dole w doniczce a tego nie chcemy. zrog dziury goracym gwozdziem albo czyms
jimbeam Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Myslalem poprostu o wiertarce z jakiec 4-6 dzurek na doniczke. Przed chwila robilem test na temp i wilgotnosc powietrza i wyszlo mi po godzinie (narazie sama lampa 150W bez wentylacji, wody itd) 45 C i 15% wilgotnosc teraz pytanie czy jedno wiaderko,talerzyk z recznikiem starczy? Ile myslicie powinienem uzyc wentylatorkow mam 7.5V i 4.5V- dzialajacy wedlug mnie lepiej niz 9V ktora posiadam od jakies ladowarki motorolli. Powinienem zrobic jakies dziury w boxsie? Jesli tak ile, gdzie i jakiej wielkosci? I ostatnie pytanie i mysle ze to by bylo wszystko . Czy moge przywiacac lampe sznurkiem (cienki i bardzo wytrzymaly) Obawiam sie ze jesli znajdzie sie zbyt blisko hpsa moze sie przepalic. Co wy na to? ( Nie mam zadnych lancuszkow:( )
Hermelina Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Witam Wszystkich Do boxa o powierzchni 0.34m2 potrzeba minimum 17000 lumen. Czy moge do takiego boxa dac mh 400w na pierwszy miesiac a pozniej hps400 zakladajac ze chce uprawiac automaty ? Dzieki
Gość Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 duża siła kiełkowania tylko niektóre gubią skorupkę tak szybko. wsadz roslinke do wilgotnej ziemi kłem do dołu a doniczke zawin w folie zeby nie parowała. 2-3 dni i powinna byc roslinka nad ziemia widoczna. /mozna tez pare dni na recznikach potrzymac zeby sie bardziej rozwineła i wtedy do ziemi
eXe Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 A ja mam takie pytanko(moze i zalosne, ale nie orientuje sie). Ile mniej wiecej kosztuje zrobienie boxa i wyhodowanie jednej, dwoch roslinek? Po podliczeniu boxa, wszystkich nawozow i innych akcesoriow. Mniej wiecej Dzieki za odpowiedz.
zetdoen Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 eXe, zależy jak duży ten box i na jaki mniej więcej nastawiasz się plon. Jeżeli interesuje Cię minibox możesz przerobić starą obudowę komputerową. Wtedy uprawa wyjdzie Ci około 100zł. noobozor, całkowicie zakopany
Recommended Posts