Zielone Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Opublikowano 12 Listopada 2021 @Wloczykij no zobaczymy, nigdy nie próbowałem, według Wiki: Cytat "Habanero należy do najostrzejszych papryk. Ostrość wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny – w gnieździe nasiennym może ona wynosić nawet 1500 ppm (kapsaicyna jest już w stężeniu 0,5 ppm w roztworze wodnym odczuwalna jako ostra). Ostrość habanero w jednostkach Scoville'a wynosi 100 000–500 000." "Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość nie nadają się do spożycia w surowym stanie dla większości ludzi." Także będzie wyzwanie 😡 Cytuj
MakaPaka Opublikowano 19 Listopada 2021 Opublikowano 19 Listopada 2021 W dniu 12.11.2021 o 18:22, Zielone napisał(a): @Wloczykij no zobaczymy, nigdy nie próbowałem, według Wiki: "Habanero należy do najostrzejszych papryk. Ostrość wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny – w gnieździe nasiennym może ona wynosić nawet 1500 ppm (kapsaicyna jest już w stężeniu 0,5 ppm w roztworze wodnym odczuwalna jako ostra). Ostrość habanero w jednostkach Scoville'a wynosi 100 000–500 000." "Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość nie nadają się do spożycia w surowym stanie dla większości ludzi." Także będzie wyzwanie 😡 Hej. Mam tą samą odmianę i musze przyznać że jest cholernie ostra wręcz piekielnie. Jeżeli ktoś jadł jalapeno i było ostro to tej nie polecam bo ta jest 60 krotnie ostrzejsza. Smaku się chyba nie da wyczuć bo jedynie aż ból przy kontakcie języka z przekrojoną papryczką 😄 Udanych zbiorów i smacznego 😄 1 2 Cytuj
Zielone Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 @MakaPaka Co myślisz o przycinaniu liści? Z jednej strony doświetlił by te listki przy głównej łodydze, ale z drugiej to szkoda wycinać... Cytuj
Wloczykij Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Spore już :), jeśli chodzi o mnie, to polecam defo ;) Cytuj
Zielone Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 Kwiaty się zawiązują , podgolony dół rośliny. 2 1 Cytuj
Recommended Posts