Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć. Rozpoczynam mój 2 indoor, pierwszy był mało udany, więc postanowiłem założyć fotorelację i liczę na Waszą pomoc.

Growbox: 40x40x140,

Oświetlenie: panel led 30w/5000lm/3500k + 2 żarówki led, obie 2700k, w sumie 6000lm,

Wentylacja: wlot pasywny, wentylator łazienkowy 105 m3/h, wentylator mieszający, nawilżacz powietrza,

Ziemia: Plagron light mix, doniczki materiałowe 11l i 10l

Nasiona: AK 47 i Cream candy, obie auto w trakcie kiełkowania (najpierw przez 12h w szklance z wodą, a obecnie na ręcznikach papier.)

Nawozy: jak na zdjeciu poniżej + opcjonalnie mikoryza uniwersalna, biohumus, planton k, dolomit. Woda z kranu b. twarda i z ph 8/9, planuję podlewać "oazą" z biedronki ph 7/8.

Prosiłbym o wszelkie rady i uwagi, szczególnie dot. podlewania i nawożenia.

nawozy.jpg

growbox.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Hej. Też dopiero mam początki Ale myślę nasionka do chusteczki spryskać woda 6.5ph  I potem do worka albo worka stumieniwego. Co do boxa jakiś mieszak byś sie przydał choćby z pc 😊. Kup ph meter na necie. Małe roślinki delikatnie woda jak małe Ale często. Gdy większe zwiększasz dawkę wody, częstość podlewania-najlapesza metoda sprawdzać wagę doniczki . Po ok 1-1.5 tygodnia  podawać nawozy na przemian z wodą, ale zacząć od małej dawki. Ja tak przynajmniej robię. Pozdrawiam 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Polecam na początek wodę do szklanki i łyżeczką naokoło sadzonki a resztę gleby spryskiwaczem. Nie lej na zapas bo różne rzeczy z ziemi mogą Ci powychodzić.

A problem z robactwem jest szczególnie uciążliwy na samym początku 😜

Mikoryza jak najbardziej. Sam właśnie stosuję. Do auto które ma ograniczony czas nadają się idealnie.

Edytowane przez ichikaru
Opublikowano

Ja przed sądzeniem podlewałem ziemię i ewentualnie jak ziemia przesychala spryskiwalem woda. Jeżeli chcesz podlewać kranówka musi odstać najlepiej 48h. Nawozy podawaj w połowie dawki na początku co drugie podlanie. Powodzenia😁