White77 0 Posted February 21 Share Posted February 21 Dzień doby pisze swojego piewszego posta mam kilka pytań najpierw bym podesłał sprzęt jaki mam do oceny Wymiary boxa 75cmx75x130 box zrobiony z płyty osb lampa: https://www.progrower.eu/pl/zestawy-oswietleniowe-hps-i-mh/937-osram-hps-250w-zestaw-oswietleniowy.html wentylator: https://www.progrower.eu/pl/wentylatory-kanalowe/3130-wentylator-kanalowy-axial-quiet-125-k-bardzo-cichy.html filtr: https://www.progrower.eu/pl/filtry-weglowe-przeciwzapachowe-pro/247-prima-klima-filtr-weglowy-industry-line-100mm-180-280mh.html i mam drugie pytanie jaką odmiane tam posadzic i w jakich doniczkach ile litrów (myślałem o ak47 automat) piszcie co myślicie pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) Dlaczego automat,z odmianą fotoperiodyczną zamkniesz się w tym samym,czasie,a jakość palenia nieporównywalna. Lampą 250w ok,wyciąg polecam ci harrmana fi 125 3 biegi,droższy ale 10db cichszy niż ten który wrzuciłeś,filtr prima klima super,sam używam(wystarczy economy) 3 uprawy wymieniasz tylko wstępny i jest git. Pakuj tam jakąś indyjkę,np NL od(PP) u kumpla kozacko idzie. Doniczki 4x11l spokojnie wystarczą Porządny mieszak i lecisz. Edited February 21 by Bluregard Quote Link to post Share on other sites
White77 0 Posted February 21 Author Share Posted February 21 @Bluregardno spoko wsumie masz racje bo przestawie tylko swiatło na krócej a ilu litrowe doniczki i ogolnie ile sztuka tam polecasz wsadzic? no i jaka odmiana bo ja jeszcze początkujący w tym sporcie Quote Link to post Share on other sites
Sweter 31 Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) 5x11L i niech się dzieje wola nieba.Bez treningu bez stresu na pierwszy raz proponuje dogłębną obserwacje chwastów .Wspólne wieczory przy świecy 250w.Cicha romantyczna muzyka.Notes długopis i otwarta głowa. PS.Dobra zabawa gratis. PS 2.Szkoda że nie wystrugałeś sobie szopy 160 ?/180 H Edited February 21 by Sweter 1 Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) Edytowałem posta looknij .dobrze sweter prawi 160 180 było by idealnie. Edited February 21 by Bluregard 1 Quote Link to post Share on other sites
Sweter 31 Posted February 21 Share Posted February 21 2 minuty temu, Bluregard napisał: Edytowałem posta looknij . + jeden chwast w butelce2l do znęcania się tj.eksperymentowania ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted February 21 Share Posted February 21 1 minutę temu, Sweter napisał: + jeden chwast w butelce2l do znęcania się tj.eksperymentowania ? Jeszcze do tego nie dojrzał🤭 1 Quote Link to post Share on other sites
Sweter 31 Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) A jak będziesz robił zakupy poproś o jakieś AK auto co byś głupot nie narobił.Z mieszkańcami formalnie zameldowanymi w szopie:) Oczywiście nie chcący nie narobił głupot..... Edited February 21 by Sweter Quote Link to post Share on other sites
White77 0 Posted February 21 Author Share Posted February 21 @Sweter @Bluregard co to znaczy 160 ?/180 H bo nie czaje haha no i wlasnie nie moge miec dwóch odmian w jednym boxie? Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) H wysokość,możesz czekaj luknę,na odmiany jaki budżet masz na nasiona? Jaki masz budżet 4 różne ci zamontuję,w miarę równo rosnące. Ale jak dla pierwszaka polecam,channel+ medical seeds,rewelacyjna odmiana plony+,balans indica/sativa+,moc+ Bardzo łatwa w uprawie. Jest w moim top 3 odmian,na miejscu 3. Jestem oldskulowcem więc nie wiem na co liczysz😁 Edited February 21 by Bluregard Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts