fxxx1337 18 Posted January 25 Share Posted January 25 Witam, mam problem z roślinką. Co jej dolega ? Quote Link to post Share on other sites
CelMarzeniaAtakZycie 39 Posted January 25 Share Posted January 25 Gdybys mial fotorelacje od poczatku to bym wiedzial 😛 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted January 25 Share Posted January 25 Wygląda na nadmiar brokatu,daj fotkę w normalnym świetle. I troszku więcej info. 1 Quote Link to post Share on other sites
fxxx1337 18 Posted January 25 Author Share Posted January 25 @Bluregard Ph skopane było kilka razy, już je poprawiłem na prawidłowe. Raz podlana pk13/14, wcześniej karmiona plagronem terra grow Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted January 25 Share Posted January 25 To wygląda na,pH jak czym regulowałeś,wiesz nawet jak w miarę szybko zareagujesz na niedobory to i tak objawy na roślinie będą postępować. Nie wiem jak plagron grow wpływa na pH,ale plagron bloom w normalnej dawce obniża pH z 7 do 5,5 a w glebie to stanowczo za nisko. Quote Link to post Share on other sites
fxxx1337 18 Posted January 25 Author Share Posted January 25 Ogólnie to roślinka jest bardzo mała, bo od samego początku miała skopane ph (podlewałem wodą co miała ph 8 ), nie rosła mi praktycznie w ogóle 2 tygodnie, a z racji, że to automat no to fatalnie to zniósł na wegu. Jest to Purple Kush auto. Jak się zczaiłem o co chodzi to już był 20 dzień chyba, a zaczęła mi kwitnąć w 28 dniu, więc zdążyła tylko trochę podrosnąć. Ph obniżam plagronem ph down. Teraz podlewam wodą z ph 6 odstaną 24h. Quote Link to post Share on other sites
fxxx1337 18 Posted January 25 Author Share Posted January 25 Właśnie wchodzi mi w 5 tydzień flo, no i całkiem fajnie idzie jak narazie, mimo rozmiarów i tych niedoborów. Jutro mam zamiar znowu rzucic pk13/14, bo gleba się już wysusza Quote Link to post Share on other sites
fxxx1337 18 Posted January 25 Author Share Posted January 25 Fotka z początku flo i ze stanu obecnego Quote Link to post Share on other sites
Bluregard 64 Posted January 25 Share Posted January 25 O córwa stary dramatycznie to wygląda,a ten mech co tam robi?no i na moje oko to tam bagno zrobiłeś. Quote Link to post Share on other sites
IntoSpace 276 Posted January 25 Share Posted January 25 Ona i tak już kończy żywot, więc debatowanie o tym jak ją ratować, żeby wycisnąć 0.01g więcej nie ma zbytnio sensu. Startuj z jakąś porządną ziemią, jakimś light mix'em, i pilnuj pH teraz :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts