MiniBox 66 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Super jest wybrać sobie jedna z podpowiedzi 🙂 Lepiej niż lotto bo masz 50/50 % szans 🙂 Co do nawozów które zawierają Azot to obojętnie jaki by był organiczny czy tam Bio Edited January 17 by MiniBox Quote Link to post Share on other sites
Sweter 39 Posted January 17 Share Posted January 17 ....🐵A najgorsze w tym jest to , że chciał pomóc koledze 🦧skopcie go za to a co. Quote Link to post Share on other sites
IntoSpace 333 Posted January 17 Share Posted January 17 No PK Np. nawozem na weg :), ale pierwsze podałbym Ca/Mg, i zobaczył jak zareagują, później ewentualnie coś z większą ilością azotu. Quote Link to post Share on other sites
turekpat 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Ok Ca/Mg jakiej firmy polecicie ? Póki co , podał terra vega , i dorzucil jakis nawoz z marketu z 6% składem azotu Quote Link to post Share on other sites
IntoSpace 333 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Niech nie nawala tak azotem, bo są na flo. Tak na już, można użyć dolomitu do Ca/Mg,będzie pewnie nawet w kwiaciarni, a z bardziej profesjonalnych nie wiem, nie używałem :) Edited January 17 by IntoSpace Quote Link to post Share on other sites
turekpat 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Czy moze byc z biobizzu calmag? Quote Link to post Share on other sites
IntoSpace 333 Posted January 17 Share Posted January 17 Jasne Quote Link to post Share on other sites
turekpat 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Ok , czy musi przestać podawać ktorys z nawozów na chwile obecna ? Co musi podawać zeby topy były wieksze/spuchły i ogółem z tego co ma co teraz podawać, terra vega,terra flores,bloombastic,pk13/14 to nawozy ktore posiada Quote Link to post Share on other sites
grasssprayder 2 Posted January 31 Share Posted January 31 (edited) Mi pomogł gdzies dawno zapisany przepis jedna łyzeczka dolomitu na 2L ziemi w doniczce wymieszac z woda i podlać, na drugie dzien można było zaobserwować jak liście nabrały wigoru i kwiaty się powiększyły. Nie liczyłbym że stare liście przestaną być żółte. Widać było że roślina ponownie mogła zassać składniki z gleby, jaki dostała magnez tak bardzo potrzebny przy lampach led. Lepiej nie stosować całej dawki jednorazowo bo możemy przedobrzyć, nigdy sie nie dowiemy jak dużo mamy nawozu w ziemi, [magnezu] a dolomid powoduje odblokowanie zasobów. Edited February 7 by grasssprayder Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts