skun03 0 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 automat w ziemi jak w temacie czy lepiej przy podlaniu przelac na maxa az zacznie wyciekac na spodzie donicy? czy wyznaczyc sobie np 1l na donice 15l i tak podlewac?? i czy moge za kazdym razem dodawac nawozy? Quote Link to post Share on other sites
IntoSpace 272 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Podlewaj aż część wody wyleci dołem. Można, ale jak stężenie nawóz będzie za duże, to zblokunesz roślinę. To zależy jak duża jest rośliną w stosunku do doniczki. Jak będziesz łał pewna dawkę, a rośliną nie będzie nadążała z jedzeniem, to w końcu stężenie nawozów w ziemi ja zablokuje, szczególnie mineralnych, dlatego też podlewaj tak, żeby część wody wyleciała, to przeciwdziała nadmiernemu gromadzeniu się nawozu. Quote Link to post Share on other sites
majkiel91 13 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 to ja uproszcze może co nieco 😄 Nawóz dodajesz co drugie podlewanie, a podlewasz do momentu aż woda zacznie lecieć dołem Quote Link to post Share on other sites
skun03 0 Posted December 14, 2020 Author Share Posted December 14, 2020 ok spoko rozumiem. a moge mniejsze dawki i zawsze dawac te nawozy bo mam ,,advance nutrition" co robia mi odrazu ph odpowiednie i mniej zabawy Quote Link to post Share on other sites
majkiel91 13 Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 (edited) 14 godzin temu, skun03 napisał: ok spoko rozumiem. a moge mniejsze dawki i zawsze dawac te nawozy bo mam ,,advance nutrition" co robia mi odrazu ph odpowiednie i mniej zabawy nie kombinuj bo przekombinujesz i na tym stracisz. Nawóz dawkuj tak jak jest napisane na opakowaniu i co drugie podlewanie Edited December 14, 2020 by majkiel91 Quote Link to post Share on other sites
Rysiu 128 Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 (edited) Ja jak miałem AN to lałem prawie co każde podlanie. Co 3 czy 4 raz samą wodą. A na doniczkę 10% jej objętości. Czyli jak miała 15l to 1.5l wody. Sprawdzało się idealnie. Edited December 24, 2020 by Rysiu Quote Link to post Share on other sites
skun03 0 Posted December 27, 2020 Author Share Posted December 27, 2020 dzieki Rysiu dobrze wytlumaczone pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts