R3k0J Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Siemano, krzak Rudealis, 2 miesiące około. Ładnie rośnie prawie metr. Od pewnego czasu zaczęły się pojawiać białe/żółte(jak kto woli) plamy. Liście są dziwnie powygryzane od środka, jakby coś mi zjadało krzaka w nocy. Ślimaki raczej odpadają, bo jest podsypane perlitem i nie ma żadnego śluzu. Mrówki też już uciekły bo posypałem cynamonem i na razie jest spokój. Biohumusa się przedawkować raczej nie da, a azofoski sypnąłem tylko raz. Niżej zdjęcia, z góry dzięki i pozdro Cytuj
ZielonyLolek Opublikowano 11 Lipca 2019 Opublikowano 11 Lipca 2019 Jagby przelane a dziury od deszczu? Moje zdanie a są bardziej doświadczeni niż ja ? Cytuj
R3k0J Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Opublikowano 11 Lipca 2019 1 godzinę temu, White widow1990 napisał: Jagby przelane a dziury od deszczu? Moje zdanie a są bardziej doświadczeni niż ja ? Ale przelane outdoor? No na razie nie podlewam od 4 dni, bo właśnie widziałem, że liście takie opadnięte są Cytuj
ZielonyLolek Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Nie wiem sam sadze pierwszy raz outdoor. Pogoda też ostatnio lipa moja trochę zdrowiej wygląda daj jej może trochę nawozów i obserwuj chcesz to wstawię moje tu jak chcesz White widow outdoor sezonowe może Ci jakoś doradze choć mam nadzieję że się nie skompromituje haha Cytuj
ZielonyLolek Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Dnia 4.07.2019 o 15:13, Minimaxi napisał: skad wy bierzecie te ziemie do uprawy mj??? wizualnie lepsza mam pod blokiem przy trzepaku Cytuj
Stary czlowiek i moze Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) a opryskow nie robiles ? bo moze kropelki miales na listkach i slonko przygrzlo i spalilo :D Edytowane 12 Lipca 2019 przez Stary czlowiek i moze Cytuj
R3k0J Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Opublikowano 14 Lipca 2019 Dobra znalazłem - przędziorki, nawet już jaka złożyły pod liśćmi. Teraz pytanie jak się tego pozbyć... Zrobiłem oprysk z wody z czosnkiem, jak ktoś ma inne propozycje to można pisać. Od dziur w liściach chyba też mam winnego - coś podobnego do stonki. Wziąłem i wywaliłem w pola, mam nadzieję, że nie wróci Cytuj
R3k0J Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Opublikowano 14 Lipca 2019 Dnia 12.07.2019 o 19:41, White widow1990 napisał: Nie wiem sam sadze pierwszy raz outdoor. Pogoda też ostatnio lipa moja trochę zdrowiej wygląda daj jej może trochę nawozów i obserwuj chcesz to wstawię moje tu jak chcesz White widow outdoor sezonowe może Ci jakoś doradze choć mam nadzieję że się nie skompromituje haha Chcesz, to oczywiście wstawiaj foty :v A propo tej ziemii, to tutaj nawet jej nie widać, więc nie wiem o co chodzi za bardzo. Ziemia ze średniej półki, 30l Cytuj
ZielonyLolek Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Dnia 14.07.2019 o 20:13, R3k0J napisał: Dobra znalazłem - przędziorki, nawet już jaka złożyły pod liśćmi. Teraz pytanie jak się tego pozbyć... Zrobiłem oprysk z wody z czosnkiem, jak ktoś ma inne propozycje to można pisać. Od dziur w liściach chyba też mam winnego - coś podobnego do stonki. Wziąłem i wywaliłem w pola, mam nadzieję, że nie wróci Ja to mam po lewej ? Cytuj
Recommended Posts