Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Opadnięta łodyga

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Cześć, dopiero zaczynam swoją przygodę z hodowlą pomidorów.

Ziemia uniwersalna

Wiatrak jeden wypychający powietrze.

Box 25x33x40 (szer x dług x wys) wyłożony folią aluminiową

Odmiana ak47 auto.

18/6, lampy 2x energooszczędne 23W i jeden led 14W - razem ~5000lm

Wilgotności i pH nie mam jak sprawdzić, ale w środku jest szklanka z wodą i wyłożone jest mokrym ręcznikiem

Możiwe, że przelałem i był za daleko od lampy. Wczoraj jeszcze ładnie rósł, ale się wyciągnął na bardzo i łodyga nie utrzymała. Rano patrzę, a pomidorek leży na ziemi. Liście zrobiły się z tego co mi się wydaje twarde.

Rano jak go zobaczyłem podsypałem go ziemią przez co nie widać już takiej długiej łodygi i lekko przywiązałem do wykałaczki, ale na razie nie pomaga. Zapomniałem zrobić zdjęcia od boku, ale wygląda jakby łodyga nie mogła już sama się utrzymać. Ktoś pomoże? Z góry dzięki

20190415_224439.jpg

20190415_224454.jpg

20190415_224501.jpg

Edytowane przez R3k0J
Opublikowano

Wywal tą wykałaczkę, podsyp pod same listki i daj niżej lampę... co to za ziemia bo wygląda na jakieś dziadostwo które pewnie ma w sobie tyle nawozu że dla takiej małej roślinki to jak wyrok śmierci :P jaka temperatura w boxie? masz tam jakiś wiatraczek mieszający?:)

Opublikowano

Dobra wywaliłem wykałaczkę, łodyga już zaczęła się sama utrzymywać co chyba znaczy, że jest szansa... Doniczkę poniosłem prawie pod lampę. Wiatrak jest tylko do wyciągania powietrza i od wentylator PC do cyrkulacji. Ziemia tak jak napisałem uniwersalna - nawóz ze zdjęcia dosypany osobno. Martwią mnie tylko te suche liście  i teraz nie wiem czy to przez przelanie czy za sucho jest ? 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+