Judaista Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Dzień 56 Witam po dłuższej nieobecności w tym temacie. Spowodowane to było tym, że nic konkretnego się nie działo, a teraz będziecie mieli przykład dlaczego w uprawie nadgorliwość jest niewskazana Roślina która ma być matką, żyje, kwitnie sobie powoli i na niej nie będę się skupiał. Topek wygląda tak, więc mam jeszcze trochę czasu na zapylenie mam nadzieje. Saint og który będzie ojcem. Otóż drugi oprysk stsem prawie zabił mi roślinę i spowodował, że praktycznie cały ten czas po ostatnim updejcie roślina stała w miejscu. Co również ciekawe, po drugim oprysku na opryskiwanych odrostach pojawiły się nasiona. Nasiona wytworzone bez pyłku. tylko i wyłącznie stresem. Szukałem informacji o takim zjawisku, nie ma tego wiele ale wychodzi na to, że się zdarza. Nie znalazłem informacji o tym, czy takie nasiona są zdatne do użytku, ale z prostej logiki wychodzi na to, że będą to klony genetyczne matki. Na rośłinie na szczęście są też banany i co ważne część z nich już się otwiera, więc za kilka dni będę mógł zacząć zapylać lemona. Jeżeli okazałoby się, że na zapylenie lemona jest za późno, zbiorę sobie dodatkowo pyłku i planem b będzie zapylenie pojedynczych topów z roślin które dopiero wegują. Mam jednak nadzieję, że jeszcze uda się uzyskać lemon garlic og x saint og. To tyle na razie, do zobaczenia pozdro. 2
Judaista Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 Dzisiaj niestety oficjalnie lemon garlic poszedł pod nożyczki. Roślina już po prostu była gotowa do zbiorów i nie było szans na zapylenie. Niestety saint og po moim niepotrzebnym drugim oprysku bardzo bardzo długo zbierał się do życia i późniejszej rewersji płci. Na szczęście jego topy składają się już praktycznie tylko i wyłącznie z bananów które co ważne pylą, także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Będą krosy z girls scout cookies, granddaddy black i chemdawgiem. Temat niech nadal wisi, będę go aktualizował już z zapyleniem wyżej wspomnianych. Z lemona wyjdzie pewnie kilka gietów, jak wyschnie to wrzucę fote suszu i fotę jajec. Pozdro 1
Macky Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Aktualizacja czy przenieść do zakończonych ?
Judaista Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Vito napisał: Aktualizacja czy przenieść do zakończonych ? Przenieś do zakończonych, ale nie zamykaj jeszcze. Zapyliłem 3 odrosty i widze że pestki się formują, po ścince dopisze ile ich wyszło razem z podsumowaniem tej katastrofy
bortek Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Jude to nie katastrofa a nowe doswiadczenie po ktorym bedziesz madrzejszy. Pzdr. 1
Recommended Posts