Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Problem z blueberrym

Recommended Posts

Opublikowano

Witam , mam problem z roślinką (blueberry auto feminizowane) otóż roślina straciła już 2 partie liści i już zaczyna się dziać to samo z 3 partią chociaż proces ten zastopował i liście szczytowe są totalnie oklapnięte w dół ale jak je podnoszę to czuje opór tak jak by roślina tak chciała żeby były , roślina ma 41 dni a jest cholernie mała (przewidywane ścinanie plonów jest na około 65 dni)

Oświetlenie HPS 150w

2 wentylatory (1 wciąga 2 wyciąga)

temperatura wynosi około 22 podczas snu a podczas naświetlania 28

podlewam ją gdy ma sucho (sprawdzam patyczkiem do szaszłyków lub palcem )woda którą podlewam ma od 5.5-6 ph , nawozy to florowit,azofoska,planton K i gnojóweczka z pokrzyw 

ziemia jest uniwersalna ph 5.5-6.5 wymieszana z perlitem 

liczę na pomoc :lisc:

Opublikowano

Witaj

Fajka już po samym opisie widzę dużo błędów...

9 godzin temu, Fajka napisał:

2 wentylatory (1 wciąga 2 wyciąga)

źle, robi się wyciąg a wloty zostawia pasywne

(sprawdzam patyczkiem do szaszłyków lub palcem )

źle, nie wtykaj nic w ziemie bo niszczysz korzonki... Jak chcesz wiedzieć czy wypiła to podnosi się doniczkę, jest różnica po i przed podlaniem w wadze... 

nawozy to florowit,azofoska,planton K i gnojóweczka z pokrzyw 

źle, jedyna dobra to ta gnojówka z pokrzyw, florovit, azofoska, i planton to gó**o do kwiatków balkonowych a nie konopi, ile na to wydałeś ? Za 50zł masz całe zestawy nawozów np. biobizz... 

ziemia jest uniwersalna ph 5.5-6.5 

i co z tego że ma takie pH ? Skoro ziemia to pewnie tragedia wykopana spod budowy tego marketu w którym ją kupiłeś... Zobacz sobie skład, założę się że ma w sobie nawozy i inne gó**o, jak piasek itd... 

(blueberry auto feminizowane)

i jeszcze auto badziewie... ach ta nazwa, auto :D tak fajnie brzmi :D 

liczę na pomoc :lisc:

będzie ciężko bo masz te super auto, a te rośliny błędów nie wybaczają...

Ja bym zaczął od zamówienia ziemi typu Light Mix np. BioBizz i jej przesadzenia a następnie sama woda aż się jej poprawi, później dobre nawozy do konopi... 

Opublikowano (edytowane)

Wysłałem zdj nwm czemu sie tu nie pokazały

IMAG0546.jpg

IMAG0540.jpg

IMAG0509.jpg

A mugłbyś napisać jakie konkretnie nawozy kupić? Poszukam ich i tej ziemi w mieście

Edytowane przez Fajka
Opublikowano

Ja dla poczatkujacych mam taki patent.  Ziemia Gold Label Special mix nawoz Iguana Juice Bloom od Advanced Nutrients ( organiczna) Dajesz donice 8 litrow feminizowane nasiona nie auto Weg 25 dni przełączasz . Do 40 dnia (obserwacja rosliny ) odstana kranowa 24h bez regulacji ph Pozniej do 6 tygodnia flo Iguana 4ml na litr mozna wiecej dws ostatnie tygodnie woda . Albo nowosc nie stosowalem canna bio terra plus . ziemia ktora za nas reguluje ph i ec 

Opublikowano

Ta roślina to tragedia... Nic z niej nie będzie już...

Linki ? Wystarczy wejść na stronę któregoś z growshopu (masz reklamy na forum) i chwilę poczytać opisy, zapoznać się z produktami.

Na start wystarczy Ci sama dobra ziemia bez nawozów. 

Opublikowano

tak mierze ph wody mam miernik i podlewam piwniczanką nie gazowaną ,nawozy to te co wymieniłem po trochu. Dzięki wszystkim za pomoc ja w takim razie zamawiam nowe nasionka bez auto. A tą moją roślinę to waszym zdaniem zepsuła niskiej jakości ziemia i nawozy czy co?

Opublikowano
7 minut temu, Fajka napisał:

A tą moją roślinę to waszym zdaniem zepsuła niskiej jakości ziemia i nawozy czy co?

dokładnie tak, ta woda też lipa, podlewaj normalną wodą kranówą odstaną minimum 24h. A czemu ? Bo wody mineralne jak sama nazwa mówi zawierają minerały, czyli podwyższamy EC i rośliny się blokują... 

Nawozy wyrzuć albo oddaj komuś do kwiatków na balkonie...

Ja od siebie polecam glebę BioBizz Light Mix, czemu ta ? Bo nie ma nawozów (lub śladowa dawka) i ma już w sobie perlit... 

Nawozy BioTabs cały komplet, czemu ta ? Bo to organika, używamy na starcie a potem lejemy tylko wodę (raz czy dwa podajemy z nawozem), nie trzeba przejmować się pH ani EC.

Ale to już jak kto woli ;) 

Opublikowano (edytowane)

ok zastosuje się do twoich rad i kolegów powyżej wielkie dzięki jeszcze raz :D, a ziemia bez perlitu jakąś byś polecał? bo ja mam perlit a szkoda go wywalać.

Edytowane przez Fajka
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+