Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Te niżej to trzymane w butelkach/doniczkach ? Przyczyn może być dużo. Od słabego światła po zastopowanie nawozami, np. gdy temperatura spada poniżej 16 stopni to wszelkie procesy w roślinie spowalniają, wszelkie Twoje błędy, itd. 

Opublikowano

@Vito dobra a ten durban coś z nim nie tak? te 2 ez sativki są w normlanie w przygotowanej ziemi jedna ma butelke bo wcześniej była lekka burza i sie jakby troche połamała ale to jak była mniejsza postawiłem butelke żeby miała jak sie podtrzymać, durban jest w donicy zrobionej poprostu z worka od ziemi i wsadzonego w ziemie ma porobione dziury na przepływ wody itp. temperatura chyba jak narazie tylko pare razy spadła poznizej 15 a przestały rosnąć w góre od około 2-3 tyg. Jednak bardziej zależy mi na durbanie jest z nim wszystko ok?

Opublikowano

wiesz co, moim zdaniem trudno będzie coś zebrać, bo już koniec lata, a pogoda coraz gorsza, a po zdjęciach widać że to ze strony tego co się nimi zajmował, tak jak mówiłem, że KWIATA NIE JEST SOBIE POSADZIĆ I CZEKAĆ AŻ SAM UROŚNIE, TRZEBA PIELĘGNOWAĆ SIĘ OPIEKOWAĆ A NIE RAZ NA TYDZIEŃ, DWA CHODZIĆ... Także masz jedno wyjście tylko, zrobić boxa i posadzić je w domu... I NIE CHWAL SIĘ NIKOMU ŻE UPRAWIASZ ZIOŁO W DOMU... :)

Opublikowano

Nie wiem o co ci chodzi ale cały czas zarzucasz mi że nie opiekuje się rośliną, że poszedłem byle gdzie głęboko w las wyrzuciłem 5 nasion podlałem i miejscówke odwiedzam co 2 miesiąc. Opiekuje się! Przychodzę regularnie na spota podlewam używam w miarę rozważnie nawozów i przy nich robię wiele innych rzeczy, jak mówiłem jestem początkującym i o wiele rzeczy muszę się zapytać osób bardziej doświadczonych ode mnie. Jeśli chodzi o pogode to wygląda to tak że moim zdaniem jak durban tera puści kwiaty to (do połowy października temp raczej utrzymuje się w granicach 15 stopni) może przynajmniej coś z tego będzie, wolał bym przeprowadzkę do domu zachować jako ostateczność. Jeszcze jedno wiesz może te zdj durbana i jego liści czy jeśli nagle się suszą to jest wszystko ok, czytałem że rośline przed kwitnieniem sama pozbywa się niektórych liści wiatrakowych

Opublikowano

Durban nie najgorzej wygląda ale on w ogóle rozpoczął kwitnienie ? Roślina zrzuca liście sama ale pod sam koniec, nie wcześniej chyba że jest ogromna. 

Słabo to wyszło, wyciągaj wnioski i na przyszły rok lepsze przygotowania, jak widzisz worek wkopany średnio zdał egzamin, lepiej po prostu zrobić dołek minimum 20L i tam wsypać dobrej gleby. Trzeba zabezpieczyć przed ślimakami i innymi szkodnikami, lepsza ziemia itd.

Obecnie nie podawał bym im więcej nawozów na wegetacje. Zostaw ją w spokoju, wrzuć za tydzień nowe lepsze zdjęcia i zobaczymy czy coś się dzieje :) 

Opublikowano
16 godzin temu, piesek123 napisał:

Nie wiem o co ci chodzi ale cały czas zarzucasz mi że nie opiekuje się rośliną, że poszedłem byle gdzie głęboko w las wyrzuciłem 5 nasion podlałem i miejscówke odwiedzam co 2 miesiąc. Opiekuje się! Przychodzę regularnie na spota podlewam używam w miarę rozważnie nawozów i przy nich robię wiele innych rzeczy, jak mówiłem jestem początkującym i o wiele rzeczy muszę się zapytać osób bardziej doświadczonych ode mnie. Jeśli chodzi o pogode to wygląda to tak że moim zdaniem jak durban tera puści kwiaty to (do połowy października temp raczej utrzymuje się w granicach 15 stopni) może przynajmniej coś z tego będzie, wolał bym przeprowadzkę do domu zachować jako ostateczność. Jeszcze jedno wiesz może te zdj durbana i jego liści czy jeśli nagle się suszą to jest wszystko ok, czytałem że rośline przed kwitnieniem sama pozbywa się niektórych liści wiatrakowych

no o nic Cię nie obwiniam, tylko sugeruję że mogło tak być ziomuś... Kwiatuszki trzeba zabezpieczać przez zwierzyną itp... :) szczerze Ci powiem, że sam kwiaty partoliłem, bo nie chciało mi się czytać tego wszystkiego o nich- a to był błąd, jak przeczytałem raz, drugi i dostawałem szczere komentarze na temat uprawy, to zrozumiałem, że to nie mak który rośnie byle gdzie i byle jak... :)  także łap blanta dla otuchy... :blancior:

Opublikowano

@One_Love_One_Life :zippo: z chęcią odpalam, ale sam wiesz jak to jest być początkującym, przeczytałem 2 strony na temat konopi i myślałem że jestem pablo escobarem, oczywistą rzeczą jest to że popełniałem błędy, nadal popełniam i będę popełniał przy najbliższych uprawach ale w każdym razie staram się jak mogę.

Opublikowano

niech smakuje długo... dwie strony, ho ho ho ale się rozczytałeś, ja to do dzisiaj czytam, ta lektura się nie kończy nigdy - chyba, że wolisz skończyć na podstawówce... Ale z czasem , pomału, pomału, nie wszystko od razu... :bongo::zen: 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+