emes Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 od przelaczenia na kwitnienie: 1 tydzien: bloom 4ml/l + sensizym, bud candy, tarantula 2ml/l 2 tydzien: blom 4ml/l + sensizym, bud candy, tarantula, big bud 2ml/l 3 tydzien: bloom 4ml/l + sensizym, bud candy, big bud, nirvana 2ml/l i tak jade do teraz (dzis 38 dzien) ... chyba szkopul tkwi w tym, ze sa glodne, przez pierwsze 3-4 tygodnie nie wystarczalo im 0.6l na glowe co 2 dni i potem nie wiem czemu ograniczylem podlewanie do co trzy dni (pare listkow sie wypielo wiec balem sie przelania + wydawalo mi sie ze donice ciezsze, tlumaczylem sobie ze przestaly nareszcie rosnac i teraz beda ladowac w topy to i wody mniej potrzeba) ziema bizz light mix wiec nic tam nie ma dodatkowego woda, ktora wczoraj podlewalem miala 59 ppm wiec ok 200 wyszlo w donicy, a w tej fazie flo powinno byc wiele wiecej dla przykladu moja kranowa ma ok 340 ppm
SmakMaroca999 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 takie moje małe ale: czemu tak wcześnie zaczołeś lać Big Buda skoro producent podaje że podawać od trzeciego do 6-ego tygodnia?Ja leję go od trzeciego tygodnia co drugie podlanie z nawozem a w 5-tym tygodniu daję max 2 razy.Candy od pierwszego tygodnia leję raz na tydzień a od 4 tygodnia co podlanie z nawozem bo większe kwiaty potrzebują wiecej magnezu ewentualnie jak sa duze braki to zamiast Candy daje raz w tygodniu CalMaga.Do tego Micro by zaraz nie pojawiły się braki wapnia i innych składników.Woda to wazny srodek który służy do transportu srodków odżywczych do rosliny , w ziemi w2 tyg fazy flo często juz lałem po litrze na donice teraz w coco leje nawet i 1,5l na donice a sezony w 9l donicach sa podlewane codziennie bo tak wysuszają ją przez dzień.Ty tez wyjdziesz na prosta i będziesz się cieszyć zacnym plonem.
emes Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 Big Buda zaczalem lac bo tak podaje stronka AN i tak samo pisze na etykiecie (od 2 do 4 tygodnia), a jako ze zaczalem na koniec drugiego tygodnia to chcialem zakonczyc na poczatku piatego.
SmakMaroca999 Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 rzeczywiście tak podaje producent jednak ja leję go od trzeciego tygodnia bo podztawa zawiera też PK i myślę ze to w zupełności starcza kwiatkom na samym początku.
Recommended Posts