-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez youngrover · Opublikowano
Siemanko! Po kilku błędach w poprzednim growlogu stwierdziłem, że startuje na nowo! Tym razem po konsultacjach i pomocy @Wesoły Ogród Aliena i @szczurek10. Także lecimy !! Namiot i światło: Zestaw od Spider Farmer 70x70, 2x wentylator, wyciąg, 2x Lampa SF 100w, nawilżacz Nasionka automaty: Power LSD od Seedbay, Gelato LSD od thc-thc.com i Think Different od Dutch Passion Ziemia i nawozy: Lightmix i nawozy od GHE Terra Aquatica (Fulvic, Humic, Seaweed, Grow, Bloom, Bloom booster) oraz trichoderma i mikroryza i ukorzeniacz od Biobizz. Lampy na 55cm wysokości, 25% mocy, 18/6. Dzień 3 od wrzucenia w ziemie. Zostały 2 razy spryskane wodą z ukorzeniaczem. Let's goo! -
Przez benjamin420 · Opublikowano
Witam mam do sprzedania lampe LED Phytolite nx2 400 jak nowa, przepracowała tylko okolo 900godzin i to w dodatku 4 moduły, lampa ma 8 czyli połowa praktycznie nowa nieużywana. LAMPA LED do uprawy NX2 PHYTOLITE 384W/265W oświetla 120/120 do 160/160 Lampa nowa koszt około 1600-1800zł, ja chce tylko 900zł do negocjacji Wzrost + kwitnienie bez przełączania -Wg producenta optymalny na powierzchnię: 160x160cm ale zalecany 120 dla maksymalnej wydajności Profesjonalne moduły zamontowane na dużej wielkości aluminiowym radiatorze: gwarantowane chłodzenie, nawet w ekstremalnych warunkach. -Przewymiarowana rama (z hartowanej stali) umożliwia wydajną cyrkulację powietrza, wytwarzaną przez fabrycznie zamontowane wentylatory o dużych wymiarach. -Optymalizacja rozpraszania ciepła. -Inteligentne zasilanie: jeśli jeden z modułów wyłączy się, pozostałe nie otrzymują dodatkowego prądu, a system kontynuuje pracę. Użytkownik może wymontować niedziałający moduł i przesłać go do autoryzowanego centrum pomocy technicznej który znajduje się w Polsce, bez potrzeby przerywania cyklu. -16 diod LED typu chip o mocy 3 W na moduł. -Zasilacze i moduły LED można wymieniać z zewnątrz bez konieczności otwierania ramy. -Miękki start zapłonu (ochrona LED). -Komponenty elektroniczne najwyższej jakości. -Cicha praca. Moc: 384W -Realne zużycie: 265W -Masa netto: 6,9kg -Rozmiar: 58x31xh9cm -Wg producenta optymalny na powierzchnię: 160x160cm -Ilość i rodzaj zastosowanych diod na jeden panel: -Głęboka czerwień: 660nm x 6szt. -Czerwony: 630nm x 4szt. -Jasno czerwony: 610nm x 2szt. -Niebieski: 470nm x 3szt. -Głęboki niebieski: 450nm x 1szt Już nie musisz wybierać pomiędzy oprawą na BLOOM lub na GROW oddzielnie. PHYTOLITE - NX2 daje gwarancję, że rośliny otrzymają właściwą dawkę światła niebieskiego (na wzrost) jak i czerwonego (na kwitnienie). Oprawy PhytoLED posiadają unikalny czujnik kontrolujący stabilność pracy oprawy i w przypadku zagrożeń zewnętrznych typu przepięcie, zwarcie natychmiast odłączają oprawę zapobiegając uszkodzeniu diod -
Przez Eolenis · Opublikowano
Man dwie lampy tego producenta. Co prawda 100W. Firma jest nowa na europejskim rynku. W stanach ma duzo wiecej asortymentu. Ja jestem zadowolony, jak najbardziej a co z wyszło pod nimi widac na moich relacjach. Co prawda dziala najlepiej z całym systemem. Pokrycie jest dedykowane do takiego namiotu ale moc nie zbija z nóg. Ja mam 2 x 100watt aerolight se. I z moim małym doświadczeniem mam wrażenie ze jeszcze by mogło byc troche wiecej. Box mam 75x75x200 -
Przez Eolenis · Opublikowano
Organiczne nawozy sie szybciej wypłukują. Ale generalnie racja ze nie ma potrzeby płukać 3 tygodnie. Źle oceniłem moment płukania, a wracać do nawozow ju nie ma sensu bo i tak nie zdaza ich przerobić.😉 Na dworze wiosna a w nammiocie jesień 😆. W przyszłym tygodniu kosa, jeszcze nie wiem dokładnie kiedy zdążę. Ale na pewno nie dłużej niz do piątku -
Przez Wesoły Ogród Aliena · Opublikowano
I jeszcze link do poprzedniego filmu:
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-