EkoPlant Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam jestem nowy na forum. Posiadam niewielkie doświadczenie w uprawie ale jestem zadowolony z swojego out-a. Chce coś konkretnie uchować przez zimę i tu nasuwają się moje pytania na które zapewne znacie odpowiedzi. Powierzchnie planuje niewielką 30/30/90 albo 40/40/90 Wentylacja wiatraczki pc. Oświetlenie swojej produkcji 2x tornado philips 32w i samodzielnie wykonany odbłyśnik. Ale po zagłębieniu się w temat oświetlenia led kusi mnie sprawić sobie taką lampe i mam pytanie czym się kierować na co patrzeć itp. Myślę o konkretnie tej lamie: PANEL LED GRPW GT 75W 25x3W EPISTAR /admin - link wygasł/ Pytania: 1.Czy mogę to oświetlenie rypać na okręta tzn na weg i flo. 2.Jaką powierzchnie/ile krzaków jest w stanie oświetlić taki panelik. 3.jakieś rady porady przemyślenia i własne obserwacje? 4.Jakieś alternatywy zamiast tego ?
Miś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 2 takie energooszczędne to dużo za mało, ile one mają lumenów? Alternatywa HPS 70W,do 40x40 nawet 100w
EkoPlant Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 3 minuty temu, Miś napisał: 2 takie energooszczędne to dużo za mało, ile one mają lumenów? Alternatywa HPS 70W,do 40x40 nawet 100w Maja 4500 lumenów a przy 30x30 jest to niby spoko opcja. Jednak chce coś więcej nie obciążającego licznika dlatego myślę o panelu led.
Miś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Na 30x30 niby w sam raz, ale ja tam za CFL'ami nie przepadam A ten panel niby ile "zjada"? "Watowo" akurat wszystko wyjdzie podobnie.
EkoPlant Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 44 waty poboru mocy. Niby podobnie ale naczytalem się że roślinka przyswaja więcej światła od led niż innych oswietlen. Mniej się grzeje i roślinka się lepiej ma krzewic dlatego jestem tak na to napalony. Chce wiedzieć czy to sprzęt wart tych pieniędzy czy lepiej w to nie inwestować.
Miś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Myślę, że za te pieniądze można kupić dużo lepszy, niech się tu jakiś specjalista od ledów wypowie
Dzielnicowy Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Na taką powierzchnię styknie. Ale drogi w pip jak na taką moc. To lepiej HPS70W. Prądu zużyje nie wiele więcej a efekt pewnie lepszy będzie. Albo jednś diodę led 50W COB.
Scooby-Doo Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Kto kupuje LED' y od polskich sprzedawców ? Odp. nikt kto umie liczyć Zobacz co masz za podbną cenę na eBay: /admin - link wygasł/ Szukaj , szukaj a znajdziesz coś pod Twoje potrzeby
Recommended Posts