Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Czym jest odpowiedzialność za swoje czyny? Uprawa,posiadanie bycie pod wpływem.

Recommended Posts

Opublikowano

:big-joint: Witam  :big-joint:

Dziś szybki artykuł :) o odpowiedzialności i ogólnym strachu przed wpadką.

Na czym polega system nie muszę wspominać, każdy kto jest tutaj doskonale wie jak on działa.

System ma wykluczać jednostki odstające od nrom- kto te normy reguluje wiemy - instytucje państwowe.

Jako że gwóźdź odstający trzeba przybić - często pojawiają się represje.

Taką metodę tez stosują w szkole - indywidualizm w naszym raju ma być wybity.

Co zrobić gdy boisz się wpadki?

Odpowiedzieć sobie na pytanie, czy bierzesz w pełni odpowiedzialność za swój czyn, i czy jesteś w stanie znieść konsekwencje z nim związane, czy podejmujesz ryzyko i jesteś ponad tym czy tez boisz sie wszystkiego - strach jest najczęstszą przyczyną wpadki jak i chorób psychicznych.

Polska jest jednymz  tych krajów w których strach w swoich obywatelach jest regularnie zaszczepiany.

Wszędzie strach, strach o prace/szkole/dom/kredyt/rodzinę/wpadki/podatki itp 

Jeżeli boisz sie podporządkowujesz sie prawu - i to ich sukces, a Twoja osobista porażka, ponieważ nie żyjesz według swoich przekonań.

Powiedzmy mam trzy krzaki w domu, nie uprawiam na sprzedaż, uprawiam do celów medycznych i wyłącznie na użytek  własny, nie chwale się znajomym, jak i nie dzielę, nie rozmawiam otwarcie itd szanse na wpadkę są minimalne. W przypadku dillerów to śmiało mogę stwierdzić fakt który da sie zauważyć jeżdżąc po całym kraju - dilerzy są kontrolowani przez .... tych których sie tak bardzo każdy boi ;) 

W całej Polsce zioło jest skażone kilkoma konkretnymi substancjami, gdy policja łapie kogoś z naturalnym suszem grzebią dalej,az do źródła - osoby rozumne mogą tutaj zauważyć pewna zależność.

Nic więcej niz statystyką wykrywalności się nie jest - dlatego gdy ma się uprawę/posiada sie nie powinno sie mieć piratów na kompie/kont na facebooku/ itp

Wyzbyć sie strachu, przyjąć najgorszą opcje i przeanalizować ją i podjąć odpowiedź, wtedy nawet gdy ów wpadka będzie miała miejsce, nie dostaniesz zawału, nie popadniesz w paranoję, będziesz wiedzieć co robić i jak to zrobić.

Nie kara was policja a sąd - a więc rytualnym zdaniem na komendzie może być "odmawiam zeznań" dotąd aż język będzie bolał a innych uszy. Nie mają prawa was pozbawić życia - więc strach o śmierć powinna odejść od razu. Strach przed brutalnością policji zawsze był, i będe o tym pisac nie raz, bo nie jedna osoba była przez policję pobita/zastraszana i przetrzymywana, traktowana gorzej niż gwałciciele lub złodzieje.

Patrzeć jak doczekam sie czasów jak będą ganiać mnie za to że piszę prawdę :-) 

Także nie bać się, a jak się nie czujesz odpowiedzialny lub nie czujesz sił w sobie by przeciwstawić się zmaganiom losów - dorośnij.

Trawka nie jest dla dzieci, jak i młodzieży tylko dla osób odpowiedzialnych, stąd apel analizujcie plusy i minusy swoich działań i reasumując swoje postanowienia odpowiadajcie sobie czy jest warto czy też nie.

Im zależy na tym byście się bali, a dla nich nie ma nic gorszego jak pewność swoich czynów i siebie.

A może tez paść stwierdzenie odnośnie strachu o swoich bliskich itp/pracy/szkoły jeżeli rodzina nie chce być zamieszana w takie czyny uszanować to i znaleźć inne wyjście.

W przypadku kary pozbawienia wolności, każda osoba jest przydzielana do osób o podobnych czynach - więc nie wsadzają ludzi za trawkę z mordercami, bądź też z osobami groźnymi. Co najwyżej można siedzieć z nieuczciwym bankowcem, lub budowlańcem co przekręcił skarbówkę na kilka tysięcy.

Przestańcie się bać! Chyba ze dillujecie to macie powód, ponieważ każdy diller jest kontrolowany i obserwowany zawsze :).

Nie trzeba być policjantem by zauważyć zachowanie młodych :) ani nie musisz być społerem by to też zauważyć.

z buchem  :indiana:

• Upvote 6
Opublikowano

Podpisuję się pod tym apelem. Trzeba nabrać poważnego podejścia i rozważyć pewne scenariusze bo można sobie życie zawalić. Trzeba lwem być i lisem.

Boisz się? -Nie rób. Zrobiłeś? - Nie bój się.

• Upvote 1
Opublikowano

Amba z jednym się tu nie zgodzę :) . A mianowicie,że nie wsadza się z mordecą itp. Że jak masz wyrok za uprawę gandzi to jak już trafisz do więzienia(zakładając że miałeś tego sporo i otrzymałeś wyrok skazujący) z ludźmi którzy mają podobne artykuły jak ty. Nie patrzą na to mieszają ludzi. Np za jazdę pod wpływem alkoholu i za napad rabunkowy. Bądź złodzieja samochodu z kimś kto ma długi za alimenty. Ale jedno jest pewne chcą nas zastraszyć manipulować itp. A wiem to z własnego doświadczenia.

• Upvote 1
Opublikowano

@dwa pyski

Masz 100% pewność? Może coś się zmieniło w tej kwestii i jest tak jak pisze Ambasadorka... (mam nadzieję)

Jest tak nadal, za pierwszym razem NIGDY nie trafisz na zwyrodnialca, wie proszę nie piszcie plot - bo to nie policjant ustala gdzie i do kogo przydzielony jest człowiek a psycholog - im nie zależy na pogłębieniu patologii - chyba że samemu chce się iść do "rodzynków".

Jeżeli chodzi o pierwszy raz trafia się do zakładu karnego dla odbywających karę po raz pierwszy, zakłady karne dla dla recydywistów penitencjarnych są gdzie indziej.

Ustalane są wtedy lekcje/zajęcia itp mające resocjalizację człowieka.

A po za tym gdzie macie jaja ? bo ja rozumiem jak robisz 500 krzaków to normalne ze w rolę wchodzi kicie - na pewno w Polsce,wtedy trzeba wiedzieć że na pół roku żegna się człowiek z wolnością.

A w przypadku kilku kilkunastu krzaków bez przesady, teraz idzie się sprzątać ulice. 

Chociaż obserwując działania polskiego rządu, śmiem stwierdzić to że coraz większe represje będą naciskane na ludzi - i ciekawa jestem ile jeszcze takich nacisków ludzie wytrzymają zanim nie wyjdą na ulicę. 

Opublikowano

Jest tak nadal, za pierwszym razem NIGDY nie trafisz na zwyrodnialca, wie proszę nie piszcie plot - bo to nie policjant ustala gdzie i do kogo przydzielony jest człowiek a psycholog - im nie zależy na pogłębieniu patologii - chyba że samemu chce się iść do "rodzynków".

Jeżeli chodzi o pierwszy raz trafia się do zakładu karnego dla odbywających karę po raz pierwszy, zakłady karne dla dla recydywistów penitencjarnych są gdzie indziej.

Ustalane są wtedy lekcje/zajęcia itp mające resocjalizację człowieka.

A po za tym gdzie macie jaja ? bo ja rozumiem jak robisz 500 krzaków to normalne ze w rolę wchodzi kicie - na pewno w Polsce,wtedy trzeba wiedzieć że na pół roku żegna się człowiek z wolnością.

A w przypadku kilku kilkunastu krzaków bez przesady, teraz idzie się sprzątać ulice. 

Chociaż obserwując działania polskiego rządu, śmiem stwierdzić to że coraz większe represje będą naciskane na ludzi - i ciekawa jestem ile jeszcze takich nacisków ludzie wytrzymają zanim nie wyjdą na ulicę. 

haha ale się uśmiałem;-) lekcje ,zajęcia, resocjalizacja,psycholog,proszę o porozmawianie z kims kto odbywał kare pozbawienia wolności a pózniej pisanie tych śmiesznych rzeczy;-) pozdrawiam serdec znie