Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Auto Blueberry bardzo powolny wzrost, co robię nie tak?

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post na forum oraz pierwsza próba uprawy roślinki :)

Mam problem, ponieważ moja roślinka wg mnie bardzo wolno rośnie i nie wiem czym to może być spowodowane. Najpierw kiełkowała około 4 dni na chusteczkach i teraz po 6 dniach od włożenia do ziemi wygląda tak jak na zdjęciu, jest bardzo mizerna.

Co robię nie tak?

może dlatego że wsadziłem ją od razu do dużej donicy a nie do medium i rośnie w dół zamiast w górę?

może po prostu nasionko jest gorszej jakości (brałem je z nasionbank.pl)

ma za mało wody?światła?powietrza?

a może całkiem coś innego. niestety nie mam możliwości kontroli ph teraz ale na opakowaniu ziemi było 5,0-6,5pH

W boxie panuje temperatura ok 28 stopni i wilgotność ok 40-45% przy włączonych lampach

roślinka aż do zrzucenia łupiny była zraszana spryskiwaczem z przefiltrowaną wodą kiedy miała sucho, teraz jest podlewana raz na 3 dni.

Oświetlenie to 4x1600lm osram 23w energooszczędne czyli 6400lm.

Box wyłożony kocem ratunkowym i ma wymiary 50x55x110cm

Prosiłbym o pomoc

post-43656-0-42306000-1454053520_thumb.j

Opublikowano

Po 6 dniach powinna bardziej sterczeć. Znajomy miał Blueberry Auto z dutch passion i jego wyglądała tak samo, jak ta twoja, ale po 14 dniach :)

W ogóle korzeni nie puściła. A nawet jeżeli próbowała, to w ziemi były cholerne larwy ziemiórek i je poobgryzały. Kup ukorzeniacz jak nie masz. Ja korzystałem tylko z root juice biobizza i bardzo sobie chwaliłem.

Opublikowano

Tak, używam ziemi uniwersalnej do kwiatów z castoramy, gdzieś wyczytałem że keramzyt blokuje szybkie odparowanie wody z gleby, ale może odsypie troche, na spodzie donicy też jest. spróbuje ukorzeniaczem to podlać i zobaczymy co się będzie działo przez 3-4 dni

Opublikowano

Czy można gdzieś kupić testery ph jednorazowe? Takie listki chyba

można w castoramie ale za 5 czy 10 sztuk zapłacisz tyle co na allegro za 100 sztuk. Idz do jakiegoś zoologicznego i kup sobie w kroplach. za 15 pln bedzie z 50-100 testów.