Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Jak startujecie z indoor'em? Pierwsze 14 dni

Recommended Posts

Opublikowano

Nie ma się co dziwić, ze rosnąc nie chcą skoro nie mają wystarczającej ilości światła.  skoro jest to energooszczędna 50W lampa to am max 3500lm a to stanowczo za mało.

ona stała już prawie 2 tyg pod hps 150W i tak wygląda

Opublikowano

Wtrącę się wam tutaj w temat :D

jeśli mam podobny problem, a mam żarówki tornada philipsa 3*23W, 2700K do pc, to dodać przez pierwszy tydzień jakąś z barwą zimną ok. 5700K?

Dzięki.

ona stała już prawie 2 tyg pod hps 150W i tak wygląda

Na początek lepiej dać pod słabszą lampę, choćby pod CFL, powodzenia  :weed_hi:

Opublikowano

Ja zawsze Af traktuję tak samo, tzn. pierwsze 3-4 tygodnie zimna, potem dokładam do niej ciepłą i tak do końca i jest git :)

Na początek lepiej dać pod słabszą lampę, choćby pod CFL, powodzenia

Owszem na początku lepiej nie popalić planta ale trzeba pamiętać, żeby lampa spełniała pewne kryteria ;)

Opublikowano

No to prawidłowo napisane czyli chłodna barwa dzienna - inaczej mówiąc zimna :D

:( to sobie źle przetłumaczyłem :P

czyli to 6500k nada sęę na początek?

A nie będzie problemem, że druga świeci bardziej na żółto? Kolor podobny do Hps na oko :)

Opublikowano

Najlepiej jest (w przypadku CFL) stosować mieszaną barwę światła od samego początku. Sam na swoim przykładzie to zauważyłem, stosujące to przy Jamaican Haze. O wiele lepiej się rozrasta i krzaczy, tym bardziej jeśli stosujesz scroga. Mowa oczywiście o AF ;)

Opublikowano

Nie powiedziałem, ze nie zakwitnie ale jest widoczna różnica. Dlatego tez napisałem, że dobrze jest łączyć barwy bo na początku dodatek zimnej wspomaga porost zarówno korzeni jak i rozrostu.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+