Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Bio-tabsy - potrzebne informacje

Recommended Posts

Opublikowano

Yo. Bo spotykam się z opinią, że jak wsadzasz bio-tabsy do donicy to w ogóle nie trzeba się przejmować PH, bo te tabsy same je regulują i wystarczy przez całą uprawę tylko lać czystą wodę - np. odstaną kranówkę - prawda to? Mówimy tutaj TYLKO o bio-tabsach  czy oprócz tego coś jeszcze muszą dostać do donicy, żeby PH wisiało nam koło narządu poniżej pasa?

Ile takich tabsów trzeba wcisnąć do donicy 7 litrowej? 2-4?

Opublikowano

Żeby PH wisiało Ci poniżej pasa to powinieneś użyć całego zestawu.

Wydaje mi się, że za brak konieczności regulowania PH odpowiada Orgatrex - który dajemy w pierwszym i w piątym tygodniu oraz interwencyjnie gdy zauważymy jakieś braki.

Dozowanie:

1 Tabs na 5L

2 Tabsy na 10L

Ja mam zbiornik 225L i po odstaniu wody i tak reguluje PH do 6.0-6.5 bo są to 2 minuty roboty.

Opublikowano

sam używam calgo zestawu i jestem bardzo zadowolony. ale możesz zawsze spróbować Guerilla Box. Producent podaje, że do indoor się nadaje. A tam są dwa komponenty tylko.

Przy outdoorowej uprawie bardzo dobrze sobie poradził ten zestaw, podlewane kranówą raz w tygodniu, później jak się trafiło dostawały nawóz i do teraz nie widać żadnych braków, a nie podlewałem już ze trzy tygodnie.

Opublikowano

Nie wiem czy się zdecyduje na komplet, ale gdyby coś, to na pewno bio-tabsy. Te bio tabsy załatwią sprawę z nawożeniem? Nie będzie trzeba podawać niczego innego podczas całego procesu? Tylko podlewać kranówą o ph 6 - 6,5?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+