-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
I tu dziewczyny już pchają siłę w kwiaty i widać że stresu po treningu nie ma ani śladu 💪🔥 wstawiam chórki z przed chwili i do tego link do filmu jak by kogoś ciekawiło jak prowadzę te rośliny 😉😁 https://youtu.be/8-LhrYGML5w?si=eLFES_UwsMJRB4g8 -
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
Siema. Przed chwilą oglądałem twój filmik na YT. Więcej opowiadaj dlaczego wykonujesz niektóre czynności. PH wody jest ważne mierzyć ponieważ ono reguluje ph ziemi i dzięki odpowiedniemu ph roślinki wchłaniają w odpowiednich proporcjach odpowiednie pierwiastki z ziemi. Przy organice nie ustawia się EC ponieważ organiczne nawozy potrzebują czasu by mikro oraz makro pierwiastki rozłożyły się w glebie. Nawozy mineralne biją na głowę pod względem tępa działania ale łatwo spalić nimi roślinę ponieważ są wchłaniane szybko dzięki ustawieniu EC. Tak nie jest z nawozami organicznymi które rozkładają się w glebie (około tygodnia im to zajmuje przy odpowiednich warunkach) i roślina w miarę zapotrzebowania pobiera sobie te pierwiastki z gleby. Następna sprawa dotyczy sadzenia więcej niż jedną roślinę w doniczkę. To działa gdy wszystkie 4 chcesz by rosły oraz ustawiasz taką donicę na samym środku. Widziałem u gościa w stanach ładnie mu to wyszło. Jeżeli zależy ci na wybraniu mocniejszej rośliny nawet jeżeli to automat to i tak przesadzanie jest lepsze. Ponieważ teraz roślina główne korzenie będzie miała przy ścianie doniczki. 1/3 donicy możesz nie mieć zakorzenioną. Oczywiście jest to dobry eksperyment z którego wyciągniesz wnioski. nie chcę wchodzić w twoje kompetencje 😛 co do pierwszego pierwszej uwagi niektóre rośliny były bladsze przez nie uregulowane ph (tak mi się wydaje). Wypowiadam się na ten temat ponieważ już to przerabiałem. mogę ci polecić teraz byś rośliny ustawił po wewnętrznych stronach jeżeli nawilżacz ma rozprowadzać twoją wilgotność bądź ustaw je po rogach jeżeli wilgotność będzie samoczynnie opadać. Długi wywiad ale dziękuję każdemu kto doczytał 🙂 buch z wami mordy 🙂 -
Powiem wam że faktycznie i z sercem na ręku mogę powiedzieć że THC-THC.COM pestki mają spoko i to widać. Dzisiaj jest 10 dzień jak wykiełkowały i tylko Blue Cookies jest tak niska ale ładna i myślę że jeszcze podrośnie do chwili treningu😉 No i zobaczymy jakie plony będą dawać na finale ale myślę że będzie dobrze 👍 Widzę to po tamtych roślinach co kwitną bo pojechałem z nimi dosyć mocno zwłaszcza z bannerami a one już na drugi dzień były gotowe i ze świeżym wzrostem😉👍💪 -
Ja nawet czystą wodę jak daje to nie zbijam pH a w kranie mam7,5ph i taką dostają 48h im leje😉 ale też czytałem gdzieś że niby nie zabiją ale szczerze jak to pierdole i nie microorganizmy działają nie będę im roboty zabierał 😉🤣 -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
W Cal Mag oprócz magnezu jest też sporo azotu więc w połączeniu z Bio Grow powinno być już ok.. czas pokaże..
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts