antystabilo Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Witajcie, Chciałbym dowiedzieć się jak często podlewacie swoje planty? Chodzi mi o panienki rosnące w kokosie lub mixie kokosa z np. perlitem lub ziemią uwzględniając takie czynniki jak wiek rośliny czy temperatura. Jak dużo wody stosujecie na jedną donicę i jakich jest ona rozmiarów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Ja zawsze z konefki tak żeby 2 litry dołem wycieklo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 około 4-5 dni jak są małe do 2 dni jak są duże Link to comment Share on other sites More sharing options...
antystabilo Posted August 17, 2015 Author Share Posted August 17, 2015 @Bio Ok, ale jak często i jak duże masz doniczki? @Dzik Jakiego rozmiaru doniczek używasz i jak dużo wody przeznaczasz jednorazowo na jedną panienkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antystabilo Posted August 17, 2015 Author Share Posted August 17, 2015 @Bio Ok, ale jak często i jak duże masz doniczki? @Dzik Jakiego rozmiaru doniczek używasz i jak dużo wody przeznaczasz jednorazowo na jedną panienkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 donice 7l kokos 40% ziemia 40% perlit itp 20% teraz zrobię grow z wiecej % coco średnio to 5 l wody jednorazowo na 9 donic czyli prawie 0.5 l czasem 100-200ml wylewa się spodem w stosownych momentach dłuższe okresy suszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Ziom wszystko zalezy od temperatury i wilgotnosci To ze ktos Ci powie ile litrow leje na jaka donice wprowadzi Cie tylko w blad. Ja podlewam 3,4 litry na 15 litrowa donice jak rosliny juz sa duze czekam az dobrze przeschna zeby dostaly duza dawke tlenu i znowu tankuje Ale nie mozesz tezz ich przesuszyc trzeba znalesc równowage a to niestety przychodzi z doswiadczeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 dokładnie BIo, antystabilo - badaj ciężar donicy w dłoniach, tak najłatwiej i najwygodniej się to robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.