grower445 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Zbudowalem growboxa i chcialbym abyscie pomogli mi wybrac bo nie udalo mi sie wszystkich rzeczy poskladac , mianowicie posiadam : *GROWBOX DARK STREET DS60 REV2.5 60x60x150CM *ZESTAW OŚWIETLENIOWY 150W GIB FS + STUCCO 80% i do tego pytanie male czy taka jedna lampa starczy na 2 roslinki ? *AUTOPOT EASY2GROW 2 DONICE + ZBIORNIK 47L *Nie mam pojecia jaki wentylator bylby dobrym rozwiazaniem oraz filtr weglowy * Jakie nawozy i zimie beda potrzebne na 2 pomidorki przez caly cykl dorastania *Oraz bardzo przydatne akcesoria lub co jeszcze byloby potrzebne do tego boxa Prosze o odpowiedzi na moje pytanie , z gory dziekuje PEACE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Wentylator może coś 180-240m3. Ziemia biobizz all/light mix + biobizz try pack indoor, albo biotabsy Termometr/higrometr, jeśli będą problemy z wilgotnością to nawilżacz, PH metr tez jest przydatny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Oświetlenie jak najbardziej na 2 rosliny wystarczy. co do boxa to w zaleznosci co posadzisz bo w autopotach rosliny rosną poprostu większe i może nie wystarczyć mozesz za to zrobic lst i napewno wystarczy jesli beda to sezony z lst to wege bym dal im miesiac. Wentylator jak wyzej tyle ze filtr musisz kupic dopasowany do wydajności wentylatora bo jesli bedzie z mniejsza przepustowoscia zapcha sie a jesli z wieksza to wszystkiego nie zneutralizuje. Ziemie na twoim miejscu dalbym light mix do tego paczka nawozów BioTabs to i mierniki nie będą ci potrzebne w dodatku ziemie z pastylek BioTabs możesz użyc az do 5 Grow. Narzędzia to w zależności od warunków nie da sie określić u każdego rolnika jest inaczej. napewno stacja pogody z którejś z sieciówek jak Castorama czy Obi lub poprostu Allegro. Timer- narzędzie pozwalające regulować czas od włączenia do wyłączenia sprzeu.Wtykasz w gniazdko ustawiasz samo zapala samo gasi ty aby podlewasz;D Być może jak kolega Mis wyzej napisał będzie potrzebny nawilżacz powietrza w którejś z sieciówek znajdziesz za 60zł. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grower445 Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 dzieki wielkie , mam jeszcze jedno pytanie na tej jednej lampie ile maksymalnie moge wrzucic pomidorkow? Czyli do tego kompletu co mam to jeszcze nawozy i wentylacja cala i jestem gotowy do upraw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Nie ma limitu. No Termo/hygro też jest w zasadzie niezbedny Link to comment Share on other sites More sharing options...
grower445 Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Dobra a mam pytanie czy takie bedzie odpowiedni bo to jedyny w zakresie takim jak podales 180-240 WENTYLATOR KANAŁOWY 2-BIEG. FI 100MM 145/187M3/H Jak znasz jakis lepszy lub mniej halasliwy do 300 - 350 zl to napisz nazwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 http://allegro.pl/wentylator-kanalowy-harmann-ml-100-250-250m3-h-i5566744620.html Parametry tego dobrze wyglądają, ale nie wiem jak w praktyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 http://allegro.pl/wentylator-kanalowy-harmann-ml-100-250-250m3-h-i5566744620.html Parametry tego dobrze wyglądają, ale nie wiem jak w praktyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grower445 Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 a na dno boxa trzeba cos wylozyc czy tylko donice postawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Nie trzeba, ale bez podstawek będzie tam ściekała woda, i zrobi się syf z deka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.