Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Wszystko o podlewaniu - kilka pytań do znawców

Recommended Posts

Opublikowano

Wiem, że na allegro są, ale nie jestem zwolennikiem zamawiania z neta. I tak będę musiał się garnąć po jeszcze jedną żarówę energo, więc od razu kupię to. 

Opublikowano

Nigdzie nie ma tego u mnie - kupiłem aby energo. 

Widać po liściach, że w środku jest dla niej sahara - na pewno wilgoć się nie zgadza, coś tam się rozwija, ale potrzebuje klimatu. Jaki jest optymalny sposób, żeby podbić wilgoć w boxie? Położyć nakrętkę po słoiku z wodą na glebie obok rośliny czy znacie lepszy patent - bez kupowania na razie nawilżacza?

Opublikowano

Daj foty. Nawilżacz najlepszy, reszta średnio się sprawdza, chociaż to zależy jak bardzo suche jest powietrze. Pomóc może rozwieszanie szmat zanurzonych w pojemniku z wodą.

Opublikowano

Jak ogarnę jakiś niezależny aparat to zrobię foty, bo nie chcę mieć tego na karcie w telefonie...

Te liście po prostu zdrowo wyglądają, ale nie mają połysku - chyba, że tak mają takie małe 'pipki'.

Opublikowano

Taaa, są matowe. :D

W ogóle to podlewałem kwiatka niecałe 48h temu, pewnie bliżej 30h niż 48, w każdym razie..., jak wbiję paluch na 2-3cm w doniczkę, to palec jest ledwo wilgotny. Góra ziemi jest sucha jak pieprz. Czas na podlewanko czy ją trochę przeciągnąć w tej suszy? 

Opublikowano

Doniczka ok. 4L, to już docelowa. Po wadze czuję, że nawet jest lżejsza niż przed pierwszym uzupełnieniem w ziemię - pewnie odparowała już wilgoć z niej. Na noc podleję i potem będzie miała 6h przerwy w dostawie prądu. 

W ogóle to ziemia w tej doniczce usiadła - nie wziąłem na to poprawki i może tej ziemi tam jest z 3,5L - trochę mało pewnie, ale teraz jest sens dosypywać trochę po brzegach czy już tak zostawić? 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+