Ambasadorka Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Witam Wszystkich Smakowicie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Cannabis tomato Pasta - Sos konopno-pomidorowy z makaronem Spaghetti. Smakowity sos idealny do zapiekanek, makaronów, ryżu. Szybki i domowy sos pomidorowy który budzi radość w podniebieniach a także powoduje dużo uśmiechu. Do mojego przepisu użyłam: 8 czerwonych pomidorów 4 pomidory suszone 2 ząbki czosnku 100 gram Bio masła konopnego 3 cebulki szarlotki 1 łyżkę papryki ostrej 1 łyżkę papryki słodkiej pół łyżeczki pieprzu ziołowego 1,5 łyżeczki soli himalajskiej 2 gałązki świeżej siekanej bazylii 500 g mięsa mielonego u mnie indycze Mięsko podsmażam na patelni. Cebulkę kroję w kosteczkę, pomidory w mniejsze ćwiartki, pomidory suszone również.Do teflonowego rondla wkładam masło konopne, rozpuszczam i podsmażam na nim cebulkę, pomidory, i suszone pomidory ok 4 minut tak aby pomidory zmiękły a cebulka się zarumieniła.Dolewam 3/4 wody i przykrywam pokrywką tak aby pomidory się podusiły. Gotuję pod przykryciem ok 15 minut mieszając co jakiś czas. Gdy pomidory będą miękkie, miksuje je lekko tak by powstał sos, dodaję wcześniej podsmażone mięsko i przyprawiam, na małym ogniu gotuje mięsko jeszcze z sosem ok 10 minut.Makaron Spaghetti gotuję według zaleceń producenta. Makaron i sos łącze przed podaniem, najlepiej smakuje sos po wystudzeniu i ponownym podgrzaniu. Na fazę czekać długo nie musiałam I gotowe:hemp_cook: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Czesc Amba z ta dawka masla to przesadzilas 2 dni temu zrobilem spagetti z tej samej ilosci miesa i dodałem tylko łyzke masła (ok 20gr) i to tego co Ty robilas fakt ze z hashu mocniejsze wychodzi jak ze scinek czy topów ale bez przesady Po misce spagetti oczu nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAM Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 polecam dwie czubate lyzeczki (nie stolowe) cukru do kazdego pomidorowego sosu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted June 3, 2015 Author Share Posted June 3, 2015 Zgadzam się z cukrem, jednakże gdy jesteśmy na diecie cukru lepiej nie używać. Dodaje to wyrazisty smak pomidorom i rozkosznie pobudza podniebienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 A ja polecam odrobinkę cynamonu do takich sosów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.