Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Mam 4 pytania : 

1. Czy można świecić ciągle jednym światłem ? tj w fazie weg i fazie flo ciągle ta sama żarówka 

(czasy wiadomo, zmienione) jak to wpływa na rośline.

2. Czy da się ominąć zakładanie rur aluminiowych ? Ciągle o tym czytam ale sam w końcu nie wiem.

3. "Dziure" w moim boxie tak, żeby była widoczna na zewnątrz musze zrobić na jedną na wentylator wtłaczający powietrze i drugi na wytłaczający czy np jedną dziure czy w ogóle wcale ? 

4. Czym się różni to od tego ? 

1. /admin - link przestał działać/

2. /admin - link przestał działać/

Potrzebne jest im coś do funkcjonowania ? 

Reszte chyba wiem, pozdrawiam i czekam na odp :)

Opublikowano

1,mozna ale chyba tylko w auto 9nie jestem pewny)

2.mozna normalnie zalezy co chcesz zrobic..

3,3 dziurki po bokach boxa przy podstawie wentyl wyciagajacy na gore i styka.

4.rozni sie wygladem jakoscia i wiele wiele innych...

Opublikowano

Nie wazne czy auto czy nie ciepla barwa i jedziesz na jednej chyba ze masz kase to bierz mh i hps. Wentylacja to podstawa wiec musza byc otwory na wentylator wtlaczajacy i wyciagajacy ewentualnie wlot pasywny. Plus jakis mieszajacy wentyl. Po co ci te rury powiedz mi ?

Opublikowano

Nie wiem kolego, ciągle zdaje mi się, że jest to potrzebne ale dobrze, że rozwiałeś moje wątpliwości.

Odnośnie dziur, to czy mogłyby być one z jednej strony ? Od frontu gdyż od frontu mam "wejście" po bokach jak i z tyłu mam ściane z ociepleniem (strzelam, że 10 cm styropian) także po bokach lub z tyłu ciężko byłoby mi to zamontować :)

Opublikowano

No ja mam na tylniej scianie wlot i wylot i jest ok. Gdzie twoj box bedzie stal ? Bo ocieplony steropianem na lato to nie jest najlepszy pomysl

Opublikowano

Będzie stał na balkonie. Jest to taka jakbt szafa wbudowana w blok. Ta szafa nie jest najnowsza więc nie izoluje zbyt mocno tego ciepła. Jest to blok pomiędzy innymi blokami więc ciągle światłem na tą szafe nie wali, a planuje środek obkleić mylarem. Czy te warunki wykluczają z góry boxa w ten sposób ?

Opublikowano

No nie wiem jak to wyglada zrob jakies zdjecie i wklej. Jak wyglada sprawa podczas opadow ? Nie leje sie tam woda? Sasiedzi nic nie usluslysza/wyczuja ? Troche przypalowo na balkonie bo moze byc widac swiatlo lub slychac wentylacje. Szafka musiala by byc pozadnie uszczelniona i dodane filtry weglowe.

Opublikowano

W szafce nigdy nie ma wody, planuje wstawić w tą szafe półkę około pół metra nad ziemią bo on i tak jest wysoka, wyciszenie powinno wystarczyć, możnaby też puścić czarną folie/zasłone + drzwi od szafki i nie powinno nic widać. Tam jest wysoko, ponad 2 metry więc spokojnie moge podnieść ziemie o pół metra montując tam półke. oto zdjęcia

Admin: zdjęcia proszę wrzucać na forum, wszelkie zewnętrzne są kasowane.

Opublikowano

nie lepiej zainwestowac troche kasy (ok 250zl) i zakupic jakis normalny box, który bedziesz mógł sobie bez problemu wrzucić do pokoju? Jednak z uprawą nie jest tak jak sie wydaje tzn. wrzucasz nasionko, czasami podlewasz no i oświetlisz. Jest dużo rzeczy mozna powiedzieć "przypałowych" takich jak nawet cichy szum wentylatora, przenikające z potencjalnego boxa jakieś światło, nie mówiąc  o zapachu po jakimś czasie. Przemyśl sprawę bo boxy mozna serio tanio kupić.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+