ZAM Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 hejka mam 2 rosliny o roznych objawach, mniejsza wyglada jakby miala jakas depresje i odechcialo jej sie zyc. zastanawiam sie czy nie przedobrzylem z woda lalem az sie nie zaczelo przelewac i przestalem a stojaca w podstawce wode oczywiscie wylalem (do innego krzaka) z nastepna jest inaczej. Nowe rozwijajace liscie sa na maxa dziwne (myslalem ze to minie ale cos za dlugo to trwa) wykrecaja sie we wszystkie kierunki a sama roslina jakby wolniej rosla i nie mam pojecia jak temu zaradzic ani co jej dolega. moze doswiadczeni sie wypowiedzą i cos doradzą. tu obie panny obok siebie na ten termometr nie patrzcie bo postawilem go na odblysniku jak grzebalem w krzakach i spadł mi przed strzeleniem foty btw :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 widzę ładnie rozwinięte krzaki z którymi zaczął się problem kiedy podlewasz krzaka część nawozów i pozostałych po nich soli mineralnych spływa do podstawki przy uprawie w kokosie za każdym podlewaniem około 20% z tego co się wlało ląduje w podstawce i wylewa się jako odpad. Już wyjaśniłem dlaczego się tak robi. One opadają tak po podlaniu bo mają troszkę zbyt gęstą glebę i je poddusza ale to nie jest związane ze skręcaniem tylko opadaniem i wiotkościa Reasumując nie jestem pewien ale może być przepompowana EC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAM Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 witam, ta opadnieta odzyla natomiast ta z wykrecanymi liscmi wyglada nadal tak samo jutro wjezdza 12/12 i bloom to zobaczymy jak zareagują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Pokarz jak stoją w boxie pod lampą, wydaje mi się że masz ją za nisko i parzysz rośliny, może nie temperaturą a promieniowaniem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAM Posted May 11, 2015 Author Share Posted May 11, 2015 Pokarz jak stoją w boxie pod lampą, wydaje mi się że masz ją za nisko i parzysz rośliny, może nie temperaturą a promieniowaniem... Wyglada to tak, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 ta opadnieta odzyla natomiast ta z wykrecanymi liscmi wyglada nadal tak samo jutro wjezdza 12/12 i bloom to zobaczymy jak zareagują to powinno pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.