Ambasadorka Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką CHOCOLATE BROWNIE Czekoladowe Ciasto Konopne Pyszne klasyczne brownie z dodatkiem masła z konopi. Ciasto z wierzchu lekko chrupiące w środku mięciutkie i rozpływające się w ustach. Bez dodatku spulchniaczy prosty tradycyjny przepis w 40 minut. Składniki: Masło konopne 150 g czekolada gorzka 200 g 3 duże jajka 140 g mąki typ 450-500* 300 g cukru pudru Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam w kąpieli wodnej. Cały czas mieszając dodaję cukier puder, mieszam mixerem (uwaga na ściany).Między czasie wstawiam piekarnik na 170*C. Dodaję przesianą mąkę dokładnie mieszam, aby nie powstały żadne grudki. Dodaję jajka i bardzo dokładnie mieszam. Foremki wykładam papierem do pieczenia (u mnie 2 foremki podłużne) Nalewam ciasta na 1/3 wysokości i wstawiam do piekarnika na 35 minut. Studzę i posypuje cukrem pudrem. Idealne do mleka. Najlepiej odczekać do ostudzenia, ciasto jest pycha! 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spokoj Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Właśnie takiego przepisu szukałam. Thanks. A jak z mocą ciasta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted May 4, 2015 Author Share Posted May 4, 2015 Moc zaskakująca, zjadłam kawałek ciasta (ten ze zdjęcia), od 12 do 22 miałam tak mocną fazę, że po 18 zasnęłam, do 22 trzymała mnie i wymęczyła. Ogólnie teraz też odczuwam wczorajszy efekt. A ciasta mam jeszcze sporo Masło które użyłam jest z topów tutaj znajduje się przepis Cannabis Butter - Recipe - Masło z suszu Przepis - Kąpiel wodna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spokoj Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 A jak długo można przechowywać takie ciasto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted May 4, 2015 Author Share Posted May 4, 2015 Ciasta ogólnie można zamrażać, ja moje połowę zamrożę. Ciastka z ostatniego przepisu maja ponad dwa tygodnie a są tak pyszne jakby miały maksymalnie dobę. Przechowuje je w ciemnym miejscu, w szczelnym pudełku. Masło klarowane może być do 24 miesięcy przechowywane w lodówce/zamrażalniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hogatha Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Witam, mam pytanie, czy zamiast cukru pudru mozna użyc zmielonego cukru brzozowego (ksylitol)? Czy ksylitol ma jakiś wpływ na THC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qupek Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Witam. Mam jedno pytanie. Jak dlugo ciastka zachowuja swoje wlasciwosci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Moje ciasto bylo zamrozone dwa miesiace i dzialalo tak samo mocno jak w dniu wypieku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasobnik Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Siemka. Te foremki Twoje jaki mają mniej więcej wymiar? Widzę dość mało mąki i nie chciałbym żeby mi takie płaskie placki wyszły Jutro żonka robi to ciasto na parapetówkę Goście będą zachwyceni Wygląda na zdjęciach bardzo apetycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Brownie ma być akurat takie niskie, kleiste i smakowe to nie murzynek, jutro zmierzę jak nie zapomnę i podam wymiar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts