Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Kiełkowanie mnie nie cierpi heh.

Recommended Posts

Opublikowano

Witam wszystkich, pewnie wielu z was temat rozśmieszy ale mam problem. Nie wiem dlaczego ale stosowałem już różne techniki kiełkowania i ku**a w moich rękach zawsze duża część nasion nie kiełkuje i ch*j co poradzę. Dzisiaj czytając kilka artykułów, Grow Logów i postów nowych użytkowników znalazłem przydatne informację i poradnik od kolegi " Kastakrośnie ". Więc tak wezmę miskę szklaną/z porcelany, jaka będzie wolna, obmyję ją wrzątkiem, żeby wysterylizować. Kupię wodę niegazowaną w sklepie obojętnie jaką, a może jest jakaś dobra? i wleję ją do tej miski. Włożę do szafy na całą noc żeby woda sobie odstała i nabrała temp. pokojowej. Następnego dnia wszystkie pestki wrzucę do tej wody i poruszam nią lekko żeby całe się zamoczyły. I teraz tak mają być w tej wodzie dopóki kiełek nie będzie miał około 1cm. Czy np. jeżeli po 3 dniach ten kiełek jeszcze nie będzie wystarczająco długi to nic się pestce nie stanie jak jeszcze z dzień poleży? Powiedzmy mam nasiono z kiełkiem 1cm w misce z wodą, nie mam pensety ani tego typu sprzętów więc jak najbezpieczniej je wyciągnąć? Zawsze brałem łyżeczkę od Herbaty i powoli wysuwałem po ściance, lekko w palce i do gleby. Jak mam zrobić teraz? Zawsze np. na 20 sztuk z 5-9 pestek odpadało nie wiem czemu. Pewnie coś robiłem źle i tyle. Czy taki plan zda egzamin? Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Opublikowano

ja pestki wsadzilem do ziemi jak tylko pojawil sie kielek, nie czekalem az wyrosnie ogon 3cm czy iles...

pestki wsadzilem na wilgotny papierowy recznik (zwykla kranowa) i wsadzilem zawiniątko z talezykiem do torebki sniadaniowej...

Pakunek wyladowal w pudelku po butach i polozylem w najwyzszym punkcie w domu (szafa)

mialem wrazenie ze trwa to wiecznosc ale po tygodniu wszystkie mialy kielki

Opublikowano

muszą mieć ciepło i wilgotno, jak Ci nie idzie z kiełkowaniem to tak jak kolega wyżej zrób a unikniesz problemów, tylko nie grzeb w ziemi bo to trwa parę dni zanim wyjdzie. Woda kranówa odstana minimum 24h, jeżeli masz zdatną do picia i nie umierają Ci inne kwiatki od podlewania nią :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+