Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Gleba z pod pokrzyw, Mikoryza, Humistar, nawozy BioBizz oraz BioSept Active.

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, jako iż udało mi się odłożyć część pieniędzy ale to mniejsza z tym, mam kilka pytań do 100% organicznej uprawy.

1) Ile g Mikoryzy powinienem dać na 1 donicę 35L? Na opakowaniu pisze, że starczy do 50 roślin, ja mam 19 więc jak dam podwójną dawkę to wystarczy czy kupić 2 paczki?

2) Kolega z forum zaproponował mi Humistar jako polepszacz podłoża. Czy mam go użyć przy kupnej glebie z nawozami BioBizz i Mikoryzą? Jeżeli tak to ile g powinienem dać na 35L donicę.

3) Czy nawozy BioBizz mogę używać z dolomitem magnezowym, mikoryza oraz humistarem?

4) Spot jest na obszarze podmokłym więc łatwo o pleśń, naturalny środek na pleśń jaki znalazłem to BioSept Active z wyciągu z grapefruita. Czy podczas jego stosowania (na Weg. liście i łodygi, na Flo topy oraz liście) nie zmieni smaku oraz zapachu materiału, zależy mi na jakości dlatego BioBizz.

5) Mam ciężki przypadek z ziemią, na 100% ją kupię, ale teraz tak z ciekawości zapytam. Ludzie mówią, że można użyć gleby wyłącznie z pod pokrzyw. Patrzcie jak u mnie to wygląda. Ta gleba raczej nie nadaje się do niczego!

https://trawka.org/gallery/album/1110-gleba/?view_style=large

Opublikowano

Witaj

1. Dajesz tyle ile producent zaleca a nie podwójne dawki

2. Nie, po co ulepszacz skoro masz dobrą glebę ? Nie przesadzaj bo to właśnie szkodzi.

3. po co ten dolomit w dobrej glebie ? Opanuj się do dobrej gleby, mikoryzy i nawozów biobizz

4. skoro naturalny środek to bez paniki

5. nie wygląda na rzyzną... wsadzaj w dziurawych workach i przeciętym dnem kupną bo na tej szkoda roboty

Na outdoor bierz ziemię BioBizz AllMix ale dodatkowo weź sobie jeden worek 20L LightMixa na sadzonki.

Opublikowano

A w takim razie puki nie dowiesz się co to za ziemia to nie ma co w nią pakować, najgorsze że uniwersalna... jak ostatnim razem kupiłęm uniwersalną z właśnie castoramy to przysniosłem w niej skoczygonki a w kwiatach przędziorka... Lepiej może jakąś do warzyw niż uniwersalną, przynajmniej nie będzie ostrej chemii i na wega w sam raz :big-joint:

Opublikowano

Ziemia uniwersalna Hollas Aura to podłoże

organiczne, przeznaczone dla roślin o

średnich wymaganiach pokarmowych i

środowiskowych. Nadaje się do sadzenia i

przesadzania roślin rabatowych, domowych

oraz ogrodowych. Podłoże wzbogacone jest

nawozem zawierającym składniki potrzebne do

prawidłowego wzrostu roślin. Struktura

podłoża zapewnia odpowiednie właściwości

powietrzno-wodne. Produkt zapakowany w

foliowy worek, objętość 80 litrów.

Skład nawóz wieloskładnikowy z

dodatkiem mikroelementów, ziemia

Przeznaczenie do wszystkich roślin domowych,

balkonowych i ogrodowych

Opakowanie worek 80 l

Rodzaj podłoża ziemia

Zastosowanie sadzenie i przesadzanie kwiatów i

warzyw

Teraz nie wiem czy dodawać do niej ten humistar czy sama mikoryza wystarczy w donicach 35L

Opublikowano

gleba będzie kupowana - Humistaru nie potrzeba, bo zawiera składniki naturalnie (przynajmniej powinna)

gleba z pod pokrzyw także nie potrzeba, nie potrzeba wtedy nawet mikoryzy bo już jest naturalna

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+