Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam forumowiczów. Jako, że jestem nowy na forum proszę o wyrozumiałość. Jestem początkującym w uprawie, bo w tamtym roku nie wyszło czasowo.

1. Jaką odmianę automatyczną kupić? Myślałem o ak472 z thc thc.

2. Jaka ziemia do tej konkretnej odmiany którą mi polecicie będzie dobra? Ta z biedronki 20l będzie dobra? Patrzyłem na ph i niby dobre.

3. Czy jak wykopię dół, obetnę górę od worka z ziemią wsadzę do ziemi, będzie dobrze? Bo słyszałem, że gdzieś jeszcze jakieś dziurki się robi.

4. Kiedy kiełkować tą konkretną odmianę i za jaki czas przesadzić ją na spota?

5. Jakie nawozy do tej odmiany, oraz jak, kiedy i w jakiej ilości je aplikować?

6. Co jaki czas podlewać planta?

7. No i kiedy zacząć kiełkować, aby na wakacje palenie było?

Z góry dzięki za odpowiedzi. :indiana:  :indiana:  :indiana:

Opublikowano

1. To od ciebie zależy
3. Tak, dziury tylko na dole żeby woda nie stała w worku
4. Początek maja już można out zaczynać
5. Pełno jest nawozów więc to już zależy od ciebie
7. W maju jak wystartujesz to może w sierpniu coś z automatów zbierzesz ;)

Opublikowano

1. Dobra fajna odmiana moze byc :D

2. Moze byc ale cudow sie nie spodziewaj lepiej kup jakas lepsza w ogrodniczym .

3. Jak masz opcje zrobic bez workow to zrob bez bo bedziesz musial sporo podlewac ciezko bedzie zrobic flusha ( płukanie korzeni ktore poprawi smak suszu. Otwory trzeba porobic bo naddatek wody bedzie gromadzil sie na dni i korzenie beda gnić.

4. Najlepiej kielkowac automaty od maja do polowy czerwca gdy dzien jest najdluzszy i rosliny moga dac z siebie sto pro . Wiec wykielkuj ją w pierwszym tygodniu maja i potrzymaj na parapecie przez okolo 5 dni i na outa .

5. Podstawowe nawozy to biohumus i gnojowka z pokrzywna weg i burza kwiatow na flo .

6. Jak bedzie mial sucho i w zaleznosci od pogody .

:D

Opublikowano

A jaki nawozy polecacie? Stwierdziłem, że kupię jeszcze pełnosezonówkę, żeby palenie było na jesień. Polecacie coś fajnego? Aha i tych biohumusów jak patrzyłem sporo jest. I kiedy zaczyna się to flo, weg i te fazy.

Opublikowano

Zakładasz a nawet nie zajrzałeś. BIOBIZZ ALL-MIX 100% ORGANICZNA ZIEMIA KWIATOWA 50L

Podłoże to podstawa, można olać nawozy ale to jest najważniejsze. Jeżeli nie masz kasy to inwestujesz tylko w pestki i dobrą glebę, no i może jakieś odstraszacze zwierzyny.

Opublikowano

Tak, jak myślałem ziemia jest droga. W biedronce jest chyba 4zł za 20l więc wiesz... A i jakiego konkretnie tego biohumusa lać i ile? I normalnie na ziemię go leję, czy mieszam z wodą? I kiedy już widać, że kończy się faza weg i zaczyna flo?

Opublikowano

biedronkowa - syf wykopany spod budowy owej biedronki, sprawdź skład, będzie nawet piach. Przeliczając: za 50L biedronkowej wychodzi 10zł, dodając nie potrzebny mityczny biohumus 8zł daje Ci koszt 18zł i masz gówniane podłoże które da Ci marny wynik i sporo problemów.

Tu masz tańszą PLAGRON LIGHTMIX 50L niestety nadal droższa o 16zł, ale masz dobre podłoże, w przyszłym miesiącu nie kupisz grama z ulicy a kupisz sobie zestaw nawozów BIOBIZZ TRY-PACK OUTDOOR ZESTAW BOOSTERÓW I NAWOZÓW 3x250ML i będzie fajna uprawa a nie babranie się... 

Chcesz tanią a dobrą glebę ? Znajdź ją ! Szukaj czarnoziemu spod pokrzyw, naturalnie już nawieziona, więc koszty podłoża znikają a dokupujesz tylko nawozy.

Opublikowano

Tylko, że tej ziemi muszę kupić więcej oraz zapłacić za przesyłkę. Co do gleby dopisz coś. Co to jest czarnoziem spod pokrzyw? Nie znam się na ziemiach nie wiem co to torf, dolomit itp.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+