mrowcio Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Witam, jestem poczatkujący Nie wiem czy temat w dobrym dziale jak co to prosze przeniesc. Wracajac do pytania kiedy mozna scinac, roslinki od polowy grudnia sa w z lampa CFL 250w, zamowilem juz mikroskop ale przypuszczam ze mo pomozecie Roslini nawozone byly big bud, voodoo, overdrive i b52 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hi2per Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 widać że jeszcze trochę potrzebują. Jak będziesz miał już mikroskop, to tnij jak 70% trichomów będzie mlecznych a 30% bursztynowych. Jak nie będziesz go miał, to tyle ile podaje producent pestek + jeden tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Witaj! Skoro jesteś początkujący mozesz tego nie widzieć ale one proszą się o światło na kwitnienie. Jaką masz tą CFL'kę? Zarodnie muszą popuchnąć i naciągnąć się na białe włosy. Z kolei włoski zbrązowieją, zwiotczeją i schowają się w zarodni. pi przez drzwi 3 tygodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowcio Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Cfl dual, mam tam jeszcze inne krzaki z palenia i nie jestem pewien jakie sa, wiec nie chce zmieniac czasu lampy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Nie miałem na myśli czasu tylko rodzaj lampy lampę. Ta jest dobra tylko na wegetację. Jak na pierwszy raz poszło ci bardzo fajnie ale w tym momencie lampa słabuje. Topy 2 razy bardziej by przyrosły co do ilości i wagi pod LED albo HPS. Jestem pewien że na następny raz będziesz chciał zmienić. Mam nadzieję że cię nie zniechęciłem, bo idzie ci dobrze i zdaję sobie sprawę że takie gadanie może być frustrujące. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego i mocnego życzę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowcio Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Wracajac do zarowki 2700k red i 6400k blue, mam jeszcze taka ledowa made in china 14w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Pamiętaj aby żarówkę dual ustawiać odpowiednio do fazy rozwoju, powinna być teraz ciepłą barwą przekręcona do roślin. Żarówkę LED też możesz dorzucić, światła nigdy za wiele Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowcio Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 Jak ja mam ustawic? Myslalem ze caly czas obie barwy swieca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Jedna strona świeci barwą ciepłą a druga zimną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowcio Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 U mnie wyglada jakby byly na przemian, po za tym mam jeszcze inne roslinki w namiocie ktore sa w fazie wzrostu, tylko ze jeszcze nie wiem jaka plec, dlatego narazie nie chcialbym zmieniac swiatla. zdjecie lampy ledowej, mialem jednego krzaka przy niej to wyszlo na jednego blanta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.