sandman118 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Witajcie! Jestem tu nowy i mam pare pytań. Mam koncepcje taką http://trawka.org/gallery/image/23747-1234444/ ( mam nadzieje że odtwoży wam zdjęcie) Typowe najprostsze hydro pasywne jak się domyślacie Moje pytania 1) czy w po zastosowaniu tego, w doniczce może być Gleba czy potrzebne jest inne medium 2) Czy mogę to zastosować w okesie kwitnienia ( teraz dopiero o tym pomyslałem) 3) i najważniejsze CZY NIE ZGNIJĄ MI KORZENIE jeśi medium będzie wlasnie Gleba. Ps jestem nowy proszę o wyrozumialość jesli link się nie otwiera dodałem zdj w załączniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs4 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Troche dziwna koncepcja. Jesli zastosujesz glebe to wszystko Ci pognije i bedzie ostry gnój. Jesli chcesz dać medium do hydro np keramzyt to prócz wody korzenie muszą dostać tlen czyli potrzebujesz pompki napowietrzającej i kamiena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman118 Posted November 15, 2014 Author Share Posted November 15, 2014 Cholera czyli odpada gleba, trudno a przezadzać ich podczas kwitnienia nie wypada. Muszę odpuścić ( na marginesie w pasywnych systemach nie trzeba pompy ). Dzięki za szybką odpowiedz. Na forum haszysz . cośtam zlali mnie i jeszcze zostalem wyśmiany i wyzwany od idiotów - nie polecam. Dzięki wielkie za odpowiedz ! Chciałbym jeszcze nie zakladając tematu (nowego) zadać pare pytań Po jakim czasie od przestawienia 12/12 mogę spodziewać się widocznych oznak ( topy) na mojej roślinie - moja odmiana to Super Bud - medyczna 2-3 tygodnie ? Oraz kiedy mam zacząć zmniejszać wilgoć? Już teraz kiedy mam 3 dzień kwitnienia czy jak pojawią się topy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 a nie myślałeś nad systemem autopot? Zdecydowanie dużo łatwiej prościej, oszczędność swego czasu, a w kolejnych uprawach i pieniędzy. tutaj masz growlogi na autopotach Super Silver Haze Lavender Haze, Domina Critical Kush W połączeniu z nawozami bio tabsami praktycznie upraszczają całą uprawę, nie martwi się człowiek o ec, ph o podlewanie (dzięki autopot) a następnie o rachunki., Dzięki tym nawozom możesz ziemię wykorzystać 3-5 krotonie a autopoty to system donic i zbiornik bez potrzeby podłączenia do prądu. przy hydro uprawa jest znacznie cięższa, bardzo łatwo popełnić błąd. W hydro musisz mieć, zbiornik,tace, pompę i nie używasz gleby tylko keramzyt. Nawozy mineralne oraz mierniki ph i ec obowiązkowo, zdecydowanie za dużo babrania Link to comment Share on other sites More sharing options...
nihon Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 nie mozesz miec gleby bo woda ci wyczysci i spadnie ci do zbiornika z woda musisz miec kermazyt nawozy tylko ghe dodasz inne to korzenie ci zgnija musisz miec pompe wody zeby ci powietrze robila jakas akwariowa czy cos podobnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 @nihon co ty pieprzysz ze nawozy tylo z GHE jest pelno innych prawie kazda firma ma jakies Dutch Pro ,Hesi Hydro itd.. Moj kolega w Czechach robi hydro na nawozach Atami wraz z ich bosterami i ma niezle wyniki. Nie robilem jeszcze hydro ale mialem okazje nie jedno zobaczyc i wszyscy wiedza by korzenie nie gnily to woda w ktorej rosnie musi spelniac warunki temperaturowe by nie rozwijaly sie grzyby plus dobre dotlenienie korzeni.Ale bardziej sie dowiem jak zrobie sam bo jak sie uczyc to na wlasnych bledach a nie na innych a szykuje sie do DWC.Reszta to fakt nie gleba w tym systemie keramzyt lub coco moze byc.Pozdro!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nihon Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 ale nie mozna mieszac nawozow do hydro na grzyb jest preparat i co miesiac sie myje hydro nim w hydro nie zlapiesz grzyba tak szybko jak sie dba o to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 hehe nihon co do grzybow to najwarzniejsza jest temperatura pozywki utrzymuj od 18 do 20 stopni i oczywiscie czystosc nie lejcie nigdy zadnych ukorzeniaczy spierdoli korzenie wiem z autopsji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.